Világzenei fesztivál és Tilos Party Bogláron

2023. 08. 21.

Tindia és PásztorHóra, Zűrös Banda és Arevoir., Zajnal és Góbé, DJ Palotai és Barcs Miki (Flash) várják Babel Campben azokat, akik szerint nem augusztus 20-án van a nyár vége.

"Boglár 50 Underground" címmel rendeznek augusztus 25-én összművészeti eseményt a Babel Camp, a Kultháló és a Tilos Rádió abból az alkalomból, hogy 50 éves a balatonboglári neoavantgarde.
Galántai György balatonboglári kápolnaműterme 1970 és 1973 között a progresszív művészeti kezdeményezések hivatalos kultúrpolitikától független színtere volt. A magyar kultúr- és művészettörténet e megkerülhetetlen teljesítménye műfaji és szemléletbeli nyitottsága és sokszínűsége okán lehetőséget nyújt a kortárs innovatív megközelítések számára.
Baksa Soós János (Kex), Vető János (Trabant), Víg Mihály (Balaton) és sokan mások felléptek vagy inspirálódtak ezen a helyen.

Ezt az időt a helyi kápolnában tartott műteremtárlatok valamint a korszak hangulatát és szellemiségét megidézve egy egész estés összművészeti eseménnyel ünneplik meg.
Délután öttől hajnalig...

PROGRAMOK:
Tilos rádióműsorok fúziója élőben a Babel Camp udvaráról, amiben közreműködnek:
Czabán György Kolbász, Sugár János, Durst Gyuri, Kozári Zita Ginger, Bojtár B. Endre, Proics Lilla, Orosz Csilla
Zenélnek:
dj Kolbász, dj Palotai, dj Sanyi, dj KanadaKáosz, dj Tóth Pali
Rendhagyó flash produkció, közreműködik Barcs Miki és a láncfűrész
Kiégő Izzók vizuális aláfestés a Romkocsmában, közreműködik Vajna Balázs
Belépő: 1000 Ft (ezen felül természetesen lehet adományozni)

A Kultháló Bázis eseménye a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 program részeként valósul meg.

Facebook esemény ITT.


Augusztus 30 és szeptember 3 között Boglart Fesztivál!  

A Balatontól 10 perc gyalogsétára eső helyszínen fellépnek a világzenei szcéna legjobb előadói:
08.31. - Tindia és PásztorHóra, 
09.01. - Zűrös Banda és Arevoir.
09.02. - Zajnal és Góbé.

Augusztus 30-a szerda este kezdődik a móka ismerkedéssel és egy fergeteges nulladik napi táncházzal 💃🕺
🦢Napközben hangszeres/énekes/táncos oktatáson lehet résztvenni, a fő vonós és táncos anyag szatmári lesz, a kurzusokra ezen a linken tudtok jelentkezni:

🦢Esténként koncertekre és hajnalig tartó táncházra várnak mindenkit, ha csak ezeken szeretnétek részt venni, az elővételes kedvezményes jegyeket ezen a linken lehet megvenni.

Facebook esemény ITT.
 

A fenti eseményeknek otthont adó Babel Campben rendszeresen láthattok izgalmas koncerteket. Ízelítő a szeptemberi programból:

09.15. - Vörös Tamás
09.16. - and Friends
09.21. - Cabaret Medrano

Kövessétek a klub oldalát, biztosan találtok számotokra érdekes eseményeket a következő hónapokban is.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink