Megjelent Mr. MimiCry harmadik szóló albuma!

2019. 11. 12.

Megjelent Mr. MimiCry harmadik szóló albuma, a Mr. MimiCry - 'Mistyc' Metal (2019)!
2020. év első felében indul a "Mr. MimiCry - Debütáló Turné". Meglepetés kísérőbandával készülünk jelenleg. Nagyon valószínű, hogy fúzió válik a közös produkciókból. Élő felvételek készülnek majd a koncerteken, amelyekből 2020. évben az élő albumot szeretnénk megjelentetni. Koncert időpontokról és helyszínekről a későbbiekben fogunk beszámolni. Sok ismert bandával és szólóban is tervezzük a 2020. évi koncerteket. Folyamatosan várjuk továbbra is a felkéréseket és az elhivatott zenészek jelentkezését, Mr. MimiCry bandájába, a zenekar e- mail címén: metalmistyc@gmail.com. Komoly elszánt "metal katonákra", mindig szükség van.

Mr. MimiCry első szóló anyaga, a Modern Carmina 2016. évben jelent meg! Rockzenéjét teljesen egyedül készíti és stílusa Mistyc ( és nem Mystic ). Ezen az albumon vegyes témájú és metal stílusú dalok szerepelnek. Régi dalok, modern köntösben. A második album Gabriel is the Dragon Princess, 2017. évben látott napvilágot. Ez az album egy összefüggő szerelmi történetet mesél el. De a dalok, önmagukban is kerek egészek. Egy angyallány és a sárkány viszontagságairól, szerelmükről és háborúikról szól. Mr MimiCry zenei műfaja, ötvözi a hagyományos metal műfajokat, a horror, dark fantasy és misztikus filmzenei elemekkel! Mitológiai és történelmi mondanivaló jellemzi, ezt a világot! Folyamatosan készülnek a dalok angol nyelvű verziói is melyeket nemsokára láthatunk a világhálón!

A harmadik album 2019 évben jelent meg 'Mistyc' Metal címmel. Itt már hallható, hogy az első két album zenei hatásai, összeforrtak. Mr. MimiCry a '80'-évek végén kezdte pályafutását (Lator zenekar), ismert zenetanároktól leste el a fortélyokat és tanult zenélni, énekelni és minden egyebet, amit a rockzenei munkássága során használ! Hosszú ideig a saját formációjában zenélt (Lator zenekar) és más előadóművészeknek segített, hol kevesebb, hol több sikerrel! Sokszor felléptek a Dózsa György úti, Elmü Pinceklubban, A Csanády utcai klubban és elő zenekarként is feltűntek, az Ossian zenekar előtt, Monoron. A sok év alatt nem találta meg a megfelelő "társakat" ahhoz, hogy saját stílusát megmutathassa a közönségnek! Voltak, nagyon rossz korszakai, amiket legszívesebben elfelejtene, de mint mondja, így legalább átélt mindent és megélte mindazt, amit egy rock zenésznek meg kell élnie ahhoz, hogy őszintén tudjon érzelmeket átadni a közönségének. Magánéletét és személyét, titok veszi körül! A mostani ismerősei, csak "Alakváltónak" titulálják, Mr. MimiCry-t. Ahogy ő mondja; "Lett egy társam, az "Éj Szárnyas Árnya", aki minden nőnél szebb a földön és beköltözött a lelkembe!" Mostani szóló albumát, a vallás, a hit, a múlt történései, mondái, regéi kísérik, de a lelkek és a fantázia világ szellemei, démonai lengik körül, az örök emberi igazságokat! Zenéjét egyedül komponálja és szövegeit, saját maga írja! A Modern Carmina anyagának elkészítésekor, arra törekedett, hogy minden általa megélt élmény, bekerüljön a mondanivalóba!

Mr. MimiCry az interneten is folyamatosan jelen van. Hazai és nemzetközi barátai, ismerősei és rajongói, a G+ közösség bezárása után, követték őt, (majd közel 8000-en) az új Facebook közösségébe is. Segítői és moderátorai mindenben segítik a munkáját. Igazi, művész közösséggé forrta ki magát a csoport. Mr. MimiCry, Aranybarna segítségével indította el, 2016. évben az első nemzetközi, művészi csoportot.

Szeretettel várunk mindenkit Mr. MimiCry oldalán és privát csoportjába a Facebookon:
Mr. MimiCry - Facebook https://www.facebook.com/Mr-MimiCry-105712756540794/
" Mr. MimiCry and his friends' " csoport https://www.facebook.com/groups/517503678715696/

Mindhárom album megvásárolható az online zenei áruházakban, továbbá a Songs.hu és a Dalok.hu áruházban.

Albumok:
Mr. MimiCry - Modern Carmina (2016)
ECDC
Género: Mistyc Metal
País: EU
TRACKLIST
01. Intro - Dies Irae
02. It’s A Thirsty World - Szomjas Világ
03. A Heavenly Sign - Égi jel
04. I Am Nowhere - Sehol sem vagyok
05. Lator – A Tribute to E. M. - Lator – E. M. Tiszteletére
06. Warlock monologue - Warlock monológja
07. The Victim - Áldozat

Mr. MimiCry - Gabriel is the Dragon Princess (2017)
ECDC
Género: Mistyc Metal
País: EU
TRACKLIST
01. Overture
02. Pecsétek - Seals
03. Lelkek Ünnepe - Celebration of Souls
04. Kutyák és lovak - Dogs and horses
05. Transzmutáció - Transmutation
06. Closure

Mr. MimiCry - 'Mistyc' Metal (2019)
Author's Edition
Género: Mistyc Metal
País: EU
TRACKLIST
01. Özönvíz - The Flood
02. Az élet lángja - The flame of life - 'Mistyc' Metal
03. Titok - Secret
04. Másik Világ - Another World
05. Sírjatok - Weep
06. Sulla
07. Nincs más - Nothing else
08. Újra szól - Heavy Metal Plays Again

Mr. MimiCry channel: Metal Mistyc - YouTube - YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCVSXiW4Dhba_roVqjwcu2ww?view_as=subscriber
http://www.zeneszoveg.hu/egyuttes/6956/mr-mimicry-dalszovegei.html
https://songbook.hu/performer/6956/mr-mimicry
Website of the Mr. MimiCry: https://www.songs.hu/mrmimicry or https://www.dalok.hu/mrmimicry
Manager: Chelydra
E- mail: metalmistyc@gmail.com

 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink