Jazzgödör: Be Close Harmony, Smárton Trio, Triton

2007. 07. 13.
Hollandiából érkezik a Be Close Harmony (NL), ők a világot járó jazz-énekegyüttes, műsoruk páratlan.
A Smárton Trio tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén diplomáztak 2004-ben. A repertoárt Sütő Márton szerzeményei és sajátos feldolgozások alkotják. A zenét jellemezni a blues, jazz és rock izgalmas keverékeként lehet.

Az együttes 2003 telén alakult és tavasszal mutatkozott be a közönségnek. Azóta folyamatosan fejlődő műsorral lép fel fesztiválokon és budapesti klubokban. 2003 novemberében egy első helyezéssel jutalmazták a trió munkáját a Lipótvárosi Jazzversenyen. 2006-ban Még nem tudom címmel megjelent a trió első lemeze.

A Triton zenekar 1998-ban alakult. Először alkalmilag a Cinetrip esteken játszottak Dj Mangoval, talán a hely és az esemény inspirálta a nevet is, Triton ugyanis Neptun isten fia, kagylókürtjén játszó mitológiai alak.

A kezdetekben inkább live act jellegű koncerteket adtak, ahol a főszerepet Mango játszotta, majd egyre több zenész csatlakozott és a stílus a népzene és a jazz keveréke felé terelődött. Különböző felállásokban már három éve a Szigeten is hallható, látható volt a Triton, továbbá játszottak a Batofaron, Párizsban és a Royal Festival Hall-ban, Londonban, Olaszországban pedig a Big Torino Festivalon léptek fel.

A zenekar vezetője, Vázsonyi János etno-acid-jazz kategóriába sorolta zenéjüket.

A belépés ingyenes!

Időpont: július 25. 20 óra
Helyszín: Gödör Klub

 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink