Fish! and Csipsz és Kóla

2023. 01. 10.

Megjelent a Fish! zenekar "Csipsz és kóla” című kislemeze és videó klipje. A több mint húsz éve aktív és szinte minden hazai fesztiválon tömegek előtt fellélpő zenekar karácsonykor adott egy jó hangulatú teltházas koncertet az A38 állóhajón, ahol már hallható volt a most megjelent új dal és itt debütált a zenekar új gitárosa is.

A "Csipsz és kóla" címet viselő fülbemászó szerzemény a punk rock-banda jövő tavasszal érkező, „Régen minden jobb volt” című új nagy lemezének az első beharangozója, és Kovács Krisztián énekes-gitáros-dalszerző elmondása alapján egy nyílegyenes, de iróniától nem mentes reflexió a közéleti történésekre. Legutóbbi nagylemezük "Pozitív" címmel jelent meg 2021- ben és ugyancsak készült a lemez címadó dalához egy videó klip, amit alább megtekinthettek. 

A srácok természetesen videót is forgattak a dalhoz, amihez a Mad Scientist sörfőzde kölcsönözte a helyszínt, így a dalszövegben feltűnő “pizza és sör” is teljes mértékben helytálló kinyilatkoztatás a csapat részéről. 

A zenekarral kapcsolatban azt is meg kell említeni, hogy ősszel távozott a gitáros posztról Gajda Mátyás, akinek a helyét Szapek Gergő (Mirror) először még csak beugrósként vette át, majd annyira jól működött a kémia közte és a többiek közt, hogy végül mindenki nagy megelégedésére ott is ragadt. Őt már amúgy a következő hírelvelünkben megjelenő klippremireben is láthatjuk majd hevesen tekerni a hangszerét. Addig is nézzétek meg a december 23-i koncerten élőben elhangzó új dalt, az új gitáros előadásában.

A következő hírlevelünk klippremierjében szerepló Fish! videó operatőre Farkas Christián volt, az utómunkákat Kerecsen László végezte el nagy műgonddal. A kislemez zeneszerzője és szövegírója egyaránt a frontember Kovács Krisztián volt, aki nemcsak az alkotó munkából veszi ki részét, színpadi jelenléte és szellemes szövegei is nagyban hozzájárul a Fish! zenekar töretlen szárnyalásához. 

 

 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 01. 20.
Kollár-Klemencz László, Péterfy Bori, Sena Dagadu, Sárik Péter, Tarján Zsófi (Honeybeast), Révész Sándor (Piramis), Endrei Dávid (BRAINS / Tudósok), Bohemian Betyars, VENI, Volkova Krisztina (Muzsik és Volkova / Napfonat) és mások mesélnek.
2023. 03. 09.
„Az első díjjal a pénzdíjon kívül teljes olaszországi promóció jár, de számomra a legszebb az ebben, hogy egy magyar nyelven felhangzó dal nyerni tudott egy ilyen erős mezőnyben, a sok angol nyelvű dal között”.
2023. 03. 05.
Új klippel jelentkezett a "The Biebers" zenekar, "1848" címmel, amelyben elképzelték, milyen lenne, „ha Petőfi egy ugrással a jelenbe érkezne, hogy láthassa azt a metropoliszt, ami Budapestből lett.”
2023. 03. 05.
Egy kihívóan őszinte dalt jelentetett meg a "The Carbonfools" zenakar. A „Bird in a Cage” egy szerelmes dal, ami rendhagyó módon nem rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli a világot, hanem a féltékenység felől közelíti meg a témát.
2023. 03. 04.
A Dalok.hu terjesztésében jelent meg a fiatal jazz-tehetség saját dalokat tartalmazó albuma. A metropoliszban szabadon kószáló oroszlán, belső nosztalgia vetítés, lezáratlan rémálom – nem akármilyen utazásra invitál minket Lilla.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink