Elindult a jelentkezés a Snétberger Programba

2021. 02. 17.

Az idén 10 éves Program minden évben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatalnak adott lehetőséget ingyen tökéletesíteni a zenei tudását.

„Tehetségesnek tartod magad? Vagy csak szeretsz muzsikálni?
Nyitott vagy a klasszikus zenére, a jazzre?
Elmúltál 12, de nem vagy még 22?
Szeretnél világhírű művészektől tanulni?
Akarsz jó zenekarban muzsikálni?
Jelentkezz a Snétberger Programba!”

Ez áll a Snétberger Központ oldalán látható felhívásban.

A részvétel a felvételt nyert tehetségeknek ingyenes. Sikeres felvételi után egy évig ösztöndíjas diákként tanulhatnak a fiatalok a Snétberger Zenei Tehetség Központban, Felsőörsön.

A képzés júniusban kezdődik.

Jelentkezési határidő: 2021. április 30.

A rengeteg egyéni hangszeres, zenekari, zeneelméleti és improvizációs óra mellett a diákok tanulhatnak angol, beás és lovári nyelvet, Alexander testtudat módszert is. Lesznek, akik segítenek a továbbtanulásban, pályázatírásban.
A Snétberger Program 2021-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját.

„A jubileumi év mérföldkő számunkra. 10 évvel ezelőtt egy olyan programot indítottunk el, amely a roma és hátrányos helyzetű fiatal tehetségek zenei képzésének jelentős változását hozta el. Reméljük, hogy a pandémia hamarosan elcsitul és nyáron egy különleges, kiemelkedő zenei koncerttel, méltóképpen tudjuk megünnepelni a jubileumot”

– nyilatkozott Snétberger Ferenc, a Snétberger Zenei Tehetség Központ zenei- és művészeti igazgatója, a Snétberger Alapítvány Kuratóriumának elnöke a Kultúra.hu-nak.

A járványhelyzetre való tekintettel idén online formában várják a bemutatkozó videókat a www.meghallgatunk.hu oldalon 2021. április 30-ig.
Kép: Snétberger Központ Facebook
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 02. 07.
A Dalok.hu terjesztésében jelenik meg ez a rendhagyó anyag, amely egyben újfajta kapcsolatépítési módszer is a zenészek között.
2021. 02. 26.
A miskolci garázsbandából a DAL színpadáig menetelő, többszörösen díjnyertes zenekar vadonatúj dallal csal mosolyt az arcunkra.
2021. 02. 22.
Február 3-án a Dalok Galopp vendége volt Gerdesits Ferenc, a Marlboro Man zenekar frontembere. Két új maxi CD-vel érkezett és jelezte az ötödik Marlboro Man nagylemez február végi megjelenését is. Most meg is jelent
2021. 02. 22.
A szervezők módosították Vörös István zenekaros koncertjének dátumát. Az eredetileg márciusban, a MOM Kulturális Központba meghirdetett koncert új időpontja 2021. október 9., helyszíne változatlan.
2021. 02. 20.
Jakab Péter „Nem Fontos Személy” című lemeze egy tipikus Covid zene – lassú és elmélyült. „Ópiumos altatók” csokra, sadcore, “búvalbaszott, avarrugdosó album” – így jellemzi munkáját a szerző.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink