Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató - vége a másodiknak, jöhet a harmadik

2008. 12. 08.

 Sikeresen lezajlott a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató első és második fordulója. Emlékeztetőül az első, a pop/jazz zenekarok közül a fiatal srácokból álló Esti Kornél lett az első, a második helyet pedig a jazz tanszakosokat és igencsak képzett zenészeket tömörítő Tius Norma vívta ki magának. Ők februárban Bécsben is bizonyíthatnak. Gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik!

A tegnapi nappal túl vagyunk a második fordulón is, amit a Fish! bulija zárt.  A hardpop csapat a tenyeréből etette a közönséget, volt táncolás, együtténeklés, szóval minden, ami elmaradhatatlan egy jó koncertnél. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a zenekarok komolyan vették a versenyt, hogy még az eredményhirdetés után fél órával is forrt a levegő a backstage-ben. Volt öröm, csalódottság és zenei megfejtések a zsűri tagjaival… És hogy kik mennek Bécsbe februárban? A The PFL lett a második, a forduló győzteseként pedig a Chuck Norris Action Squad került ki. A legtöbb közönségszavazatot a Lóhere kapta, így ők lettek a Ironside cipők tulajdonosai. Gratulálunk nekik!

December 14-én semmiképpen sem érdemes kihagyni a tehetségkutatót a keményzenék híveinek, hiszen könnyen új kedvencekre találhatnak a fellépő bandák között. Az estet pedig hazánk egyik legmeghatározóbb zenekara a Blind Myself zárja. A csapat legújabb klipje, amit Gróf Balázs készítette, pillanatok alatt bejárta a világhálót, sőt, még az amerikai Headbangers Ballban is látható volt. Fellépő zenekarok: Aetrigan
AWS Dispassion Endless Alba Regia Terror Group Inception Inside My Head Megazetor Noise Fusion Raze to the Ground Room Of The Mad Robots 20:00 órától Blind Myself koncert! Időpont: 2008. december 14. Kapunyitás: 13.30, kezdés 14.00 Helyszín: A 38 Hajó Belépő: 1200 Ft

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink