Vörös István: AKKOR és MOST - 1981 / 2021

2021. 02. 22.

A szervezők módosították Vörös István zenekaros koncertjének dátumát. Az eredetileg márciusban, a MOM Kulturális Központba meghirdetett koncert új időpontja 2021. október 9., helyszíne változatlan. Fontos tudatnunk minden kedves vásárlónkkal, hogy Immár 14 albuma érhető el Istvánnak és a Prognózis zenekarnak zeneáruházunk kínálatából! Érdemes végiglapozni, sok meglepetéssel szolgálhatunk! Elsőként most az "Anyu Leveleit" ajánljuk!

Vörös Pisti 1981. február 21-én alakította meg a Prognózis zenekart. Ezt megelőzően, katonai ideje alatt, Baján a HadiRock formációban nyúzta a húrokat és szerzőként bontogatta szárnyait. Ennek a csapatnak már Cirmos Kormos Gábor és Klemm Ervin is tagjai voltak. Leszerlése után, Budapesten hozzájuk csatlakozott Jankai Béla és Bártfai György dobos.

A zenekar a ’80 –as években nagy sikereket aratott fesztiválokon, klubokban és művelődési házakban, az ország minden pontján. A Prognózis zenekar 1987-ig működött. Ez idő alatt egy kis lemez a Hajsza közben–Nyári éjszakák (1982), és két nagylemez, Előjelek (1984), Tele van a város szerelemmel (1986) jelentek meg.

A zenekar megszünte után minden tag a zene közelében maradt, a Prognózis évek a mai napig meghatározóak számukra. Erre az estére Vörös Pisti meghívta régi zenésztársait, hogy megemlékezzenek a zenekar megalakulásáról A hangverseny keretében egy Prognózis blokkban felidézik a régi hangulatot, felcsendülnek a legismertebb és legkedveltebb dalok. (10-14 dal).

A koncerten természetesen elhangzanak Vörös István későbbi korszakokban írt slágerei is, a ’90-es évektől napjainkig. A koncert napján megjelenik a Hallgass, ha jót akarsz! A legjobb Vörös István dalok 6. Koncert után dedikálás.

AKKOR és MOST - 1981 / 2021
VÖRÖS ISTVÁN zenekaros koncert
Dalok a PROGNÓZISTÓL napjainkig
MOM Kulturális Központ
2021.október 9.
Vendégek az egykori Prognózis tagok:
Jankai Béla - billentyűk
Cirmos Kormos Gábor - basszus
Klemm Ervin – gitár


MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 02. 07.
A Dalok.hu terjesztésében jelenik meg ez a rendhagyó anyag, amely egyben újfajta kapcsolatépítési módszer is a zenészek között.
2021. 02. 19.
Az élőzenei események leállása mutatott rá, hogy mekkora szükség van a zeneiparban a turnézás, a digitális jogdíj bevételek vagy a hazai klubhelyzet működési modelljének mélyebb feltárására.
2021. 02. 19.
Csaknem harminc százalékkal többen jelentkeztek idén a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt, a fiatal művészek pályakezdését megkönnyítő állami ösztöndíjakra.
2021. 02. 18.
A Hallgató egy izgalmas, megható lemez gyászról és transzcendenciáról, amely megkoronázza Snétberger Ferenc és a Keller Quartett eddigi közös munkáját.
2021. 02. 17.
Az idén 10 éves Program minden évben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatalnak adott lehetőséget ingyen tökéletesíteni a zenei tudását.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink