mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Hogyan fizethetek a dalokért?

A dalok ellenértékét jelenleg bankkártyával, és PayPal-lal fizetheted ki. Az oldalon feltüntetett valamennyi ár tartalmazza az általános forgalmi adót (ÁFA).

Mikor vásárolhatok bankkártyával?

Bankkártyával bármilyen értékben vásárolhatsz, ha rendelkezel Maestro, VISA Electron, VISA Classic vagy MasterCard kártyák valamelyikével.

Milyen formátumban tölthetem le a dalokat?

Minden dal letölthető MP3 formátumban (MPEG1 Audio Layer3, 320 kbps, 44 kHz).  A felvételek túlnyomó többsége FLAC formátumban (veszteségmentes tömörítés, 44,1 Khz, 16 bit) is letölthető.

Mi az a flac?

A FLAC (Free Lossless Audio Codec) egy olyan az MP3-hoz hasonló audioformátum, amelyik képes a hangfelvételeket veszteség nélkül tömöríteni. A folyamat a népszerű zip tömörítéshez hasonló, a tömörített dokumentumok ott is veszteség nélkül állíthatóak helyre tömörítést követően. Bár veszteségmentes (lossless) tömörítésre több eljárás is alkalmas, a FLAC tekinthető ezek közül a legelterjedtebbnek, legnépszerűbbnek.

A FLAC fájlok legegyszerűbben a teljesen ingyenes Winamp program segítségével játszhatóak le.

 

Le szabad másolnom a dalokat?

Magáncélból igen. Bármilyen más célból csak akkor, ha azt a dal szerzője, előadóművésze, kiadója külön engedélyezte számodra.

Ki kapja a dalok ellenértékét?

A megfizetett díj jelentős részét a dalok készítésekor közreműködő művészek kapják. A díj egy része - 20 forint - a központi költségvetés számára kerül megfizetésre, mint általános forgalmi adó, egy további része - 15 forint - pedig az üzemeltetés költségeit fedezi. Ha a felvétel kiadó gondozásában korábban már megjelent, természetesen a kiadók is részesednek a díjazásból. A díj egy további része a fizetési megoldások technikai hátterét nyújtó szolgáltatókat illeti meg.

mi az RSS?

Az RSS segítségével böngésződ minden alkalommal tájékoztat téged, ha oldalunkra új tartalom kerül feltöltésre. Önálló RSS csatornát működtetünk a főoldalon megjelenő tartalom számára, a híreknek, az egyes stílusoknak, illetve minden egyes zenekarnak. Az RSS szolgáltatás teljesen ingyenes, igénybevételéhez csupán a téged érdeklő oldal alján található feliratra kell kattintanod. Az RSS funkciót szinte minden internet böngésző támogatja, így az  Internet Explorer új, 7-es verziója, a Netscape, a Firefox és az Opera is.