GYIK

Hogyan fizethetek a dalokért?

A dalok ellenértékét jelenleg bankkártyával, és PayPal-lal fizetheted ki. Az oldalon feltüntetett valamennyi ár tartalmazza az általános forgalmi adót (ÁFA).

 

Mikor vásárolhatok bankkártyával?

Bankkártyával bármilyen értékben vásárolhatsz, ha rendelkezel Maestro, VISA Electron, VISA Classic vagy MasterCard kártyák valamelyikével.

 

Mikor vásárolhatok PayPal-al

PayPal-al bármikor fizethetsz a megvásárolt felvételekért, albumokért, akár rendelkezel PayPal fiókkal, akár nem. Amennyiben rendelkezel PayPal fiókkal bejelentkezés után a saját PayPal fiókodban rögzített bankkártyáddal vagy a PayPal-ra feltöltött egyenlegeddel tudsz vásárolni. 
Ha nem rendelkezel PayPal fiókkal, a PayPal felületen ugyanúgy meg kell adnod bankkártyád adataid, mint bankkártyás vásárláskor. 

 

Milyen formátumban tölthetem le a dalokat?

Minden dal letölthető MP3 formátumban (MPEG1 Audio Layer3, 320 kbps, 44 kHz), a régebbiek (2018 előtt terjesztésünkbe került felvételek) pedig 192 kpbs minőségűek.). 
A felvételek 95%-a FLAC formátumban is letölthető. (veszteségmentes tömörítés, 44,1 Khz, 16 bit) 
Folyamatosan konvertáljuk át a 2018 előtt terjesztésünkbe került felvételeinket felvételeinket 320 kbps formátumba. Amennyiben mégis egy régebbi felvételt töltesz le, melynek még 192 kbps az MP3 felbontása, jelezd nekünk és azonnal lecseréljük a felvételeket 320 kbps felbontásúra, vásárlásodat pedig újra aktiváljuk, így a jobb minőségű MP3 fájlokhoz is hozzájutsz. 

 

Mi az a flac?

A FLAC (Free Lossless Audio Codec) egy olyan az audioformátum, amelyik képes a hangfelvételeket veszteség nélkül tömöríteni. A folyamat a népszerű zip tömörítéshez hasonló, a tömörített dokumentumok ott is veszteség nélkül állíthatók helyre tömörítést követően. Bár veszteségmentes (lossless) tömörítésre több eljárás is alkalmas, a FLAC tekinthető ezek közül a legelterjedtebbnek, legnépszerűbbnek.

 

Le szabad másolnom a dalokat?

Magáncélból igen. Bármilyen más célból csak akkor, ha azt a dal szerzője, előadóművésze, kiadója külön engedélyezte számodra.

 

Ki kapja a dalok ellenértékét?

Az ÁFÁ-t befizetjük a költségvetésnek. A nettó díj 15%-a az üzemeltetés költségeit fedezi. A díj egy kis része a fizetési megoldások technikai hátterét nyújtó szolgáltatókat illeti meg (OTP vagy PayPal). Befizetjük az Artisjusnak a szerzői jog által védett dalok díját. Ezek levonása után kifizetjük a bevételt a szerződött Partnernek.
 

Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink