mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg Womex

Előzmények 

A Dalok.hu a magyar zenészek kezdeményezésére és igényei szerint épülő non-profit internetes zenei portál, ahol letöltéssel lehet magyar zenét vásárolni, ingyenesen zenéket hallgatni, videoklipeket nézni, és a zenészekről szóló információkhoz jutni.

Több okunk van arra, hogy azt gondoljuk, a Dalok.hu más lesz, mint a 'többi':

Zenészkontroll

Az oldalt a Zenészszakszervezet hozta létre. Üzemeltetője a szakszervezet közhasznú, non-profit társasága, a Magyar Élőzene Nonprofit (MÉZ) Kft.

Nyilvánosság

A Dalok.hu a nyilvánossághoz jutás alternatív eszköze. Tudjuk, hogy a mai piaci helyzetben egyre kevesebb zenész talál megfelelő kiadót, terjesztőt. Mi ingyenes bemutatkozási és értékesítési lehetőséget kínálunk minden zenész számára, aki a Dalok.hu segítségével közönségét keresi. Így olyan felvételeknek is nyilvánosságot adunk, amelyek másként nem jutnának el a közönséghez.
Tisztában vagyunk azzal, hogy egy bolt forgalma a látogatottságától függ, ezért reklámmal és a média más eszközeivel azon igyekszünk, hogy idevonzzuk az érdeklődőket.

Árak

Komoly eszközöket fordítunk az oldal népszerűsítésére, ugyanakkor magunk hasznot nem várunk tőle. Kihagyjuk a profitérdekelt terjesztést, így áraink anélkül lesznek alacsonyabbak, hogy a zenészeknek kevesebb jutna. A Zenészszakszervezet szavatolja, hogy a zenészek minden egyes vásárlásról teljes körű elszámolást kapnak.

 

Jogok

Nem erőltetjük a hosszú távú elkötelezettséget - a zenészek bármikor levehetik dalaikat az oldalról. A Dalok.hu nem kér kizárólagosságot sem - az itt forgalmazott dalok esetenként máshol is beszerezhetők.

WWWilág

Elindítottuk a Dalok.hu angol nyelvű változatát, a Songs.hu oldalt is, amely az egész világon nyilvánosságot biztosít a magyar zenének. Eljuttatjuk a zenét a világ minden nagyobb letöltési és stream áruházába (iTunes, Spotify, Apple Music, Deezer stb.), kezeljük továbbá a YouTube bevételeket.

Mit kell tennem, ha a zenémet promótálni és árulni szeretném a Dalok.hu-n?

Elsősorban szerződést kell kötnünk, amelyből részleteiben is láthatod, hogyan történik az árusítás, illetve az elszámolás. Mire van még szükségünk?

A zenére CD-n, vagy wav formátumban interneten elküldve,
szkennelt borítóra;
rövid leírásra az albumról (számról), stílus meghatározással;
zenekarleírásra, diszkográfiára, tagok, szerzők, előadók neveinek feltüntetésével.
zenekari fotókra;
a zenekarra vonatkozó legfontosabb friss hírekre.

Fontos, hogy a zenekarodról szóló információk folyamatosan frissüljenek: küldjél híreket és turnédátumokat!
Amennyiben bizonyos számokat ingyenesen meghallgathatóvá szeretnéd tenni, jelöld be azokat, Ha te akarod kiválasztani, mi legyen az ingyenes meghallgatható 1 perces minta, küldd el a vágott részleteket. (Ennek hiányában automatikusan az első 1 percet jelöljük ki.)
videó anyagra (klip, koncertfelvétel).