mztsz.hu
Támogatónk:
nka.hu
youtube.com
twitter.com
facebook.com
Együttműködő partnerünk:
Zeneszöveg

Előzmények

A hagyományos CD terjesztés több éve csökkenő eladásokat produkál és ez a tendencia nem is látszik megváltozni. Ezzel egyidejűleg az internet lassan felváltja a fizikai kereskedelmet, de mindeddig a felhasználók többsége illegális forrásból töltötte le kedvenc zenéit. Ezt a főleg zenészeknek kárt okozó gyakorlatot az utóbbi években külföldön visszaszorították a jogvédők és az olcsó, széles választékot kínáló legális áruházak. A tendencia megfordulását ott látványosan illusztrálja az internetes zeneeladásból származó bevételek ugrásszerű növekedése. Ezt szem előtt tartva elhatároztuk, hogy itthon is készítünk egy weboldalt, ami terveink szerint sokkal több, mint egy zenebolt.

A Dalok.hu a magyar zenészek kezdeményezésére és igényei szerint épülő non-profit internetes zenei portál, ahol letöltéssel lehet magyar zenét vásárolni, ingyenesen zenéket hallgatni, videoklipeket nézni, és a zenészekről szóló információkhoz jutni.

Több okunk van arra, hogy azt gondoljuk, a Dalok.hu más lesz, mint a 'többi':

Zenészkontroll
Az oldalt a Zenészszakszervezet hozta létre. Üzemeltetője a szakszervezet közhasznú, non-profit társasága, a Magyar Élőzene Nonprofit (MÉZ) Kft.

Nyilvánosság

A Dalok.hu a nyilvánossághoz jutás alternatív eszköze. Tudjuk, hogy a mai piaci helyzetben egyre kevesebb zenész talál megfelelő kiadót, terjesztőt. Mi ingyenes bemutatkozási és értékesítési lehetőséget kínálunk minden zenész számára, aki a Dalok.hu segítségével közönségét keresi. Így olyan felvételeknek is nyilvánosságot adunk, amelyek másként nem jutnának el a közönséghez.
Tisztában vagyunk azzal, hogy egy bolt forgalma a látogatottságától függ, ezért reklámmal és a média más eszközeivel azon igyekszünk, hogy idevonzzuk az érdeklődőket.

Árak

Komoly eszközöket fordítunk az oldal népszerűsítésére, ugyanakkor magunk hasznot nem várunk tőle. Kihagyjuk a profitérdekelt terjesztést, így áraink anélkül lesznek alacsonyabbak, hogy a zenészeknek kevesebb jutna. A Zenészszakszervezet szavatolja, hogy a zenészek minden egyes vásárlásról teljes körű elszámolást kapnak.

 

Jogok

Nem erőltetjük a hosszú távú elkötelezettséget - a zenészek bármikor levehetik dalaikat az oldalról. A Dalok.hu nem kér kizárólagosságot sem - az itt forgalmazott dalok esetenként máshol is beszerezhetők.

WWWilág

Elindítottuk a Dalok.hu angol nyelvű változatát, a Songs.hu oldalt is, amely az egész világon nyilvánosságot biztosít a magyar zenének. A rendelkezésünkre álló felvételek száma lehetővé teszi, hogy a nagy nemzetközi internetes áruházakba is bejussunk, így az érintett zenészek még szélesebb körű nyilvánosságra és értékesítésre számíthathatnak.
Együttműködünk a Zenei Export Irodával, melynek feladata a magyar zene külföldi promóciója. A Dalok.hu adatbázisát megjelenítjük a nagyobb külföldi zenei szakvásárokon. Külön figyelmet szentelünk a külföldi koncertszervezéshez szükséges zenekari és DJ adatok összegyűjtésére is (rider, stageplan, sajtófotók. stb.)

Mit kell tennem, ha a zenémet promótálni és árulni szeretném a Dalok.hu-n?

Elsősorban szerződést kell kötnünk, amelyből részleteiben is láthatod, hogyan történik az árusítás, illetve az elszámolás. Mire van még szükségünk?

A zenére CD-n, audio CD formátumban;
szkennelt borítóra (ha van);
rövid leírásra az albumról (számról), stílus meghatározással;
zenekarleírásra, diszkográfiára, tagok, szerzők, előadók neveinek feltüntetésével.
zenekari fotókra;
a zenekarra vonatkozó legfontosabb friss hírekre.

Fontos, hogy a zenekarodról szóló információk folyamatosan frissüljenek: küldjél híreket és turnédátumokat!
Amennyiben bizonyos számokat ingyenesen meghallgathatóvá szeretnéd tenni, jelöld be azokat, Ha te akarod kiválasztani, mi legyen az ingyenes meghallgatható 1 perces minta, küldd el a vágott részleteket. (Ennek hiányában automatikusan az első 1 percet jelöljük ki.)
videó anyagra (klip, koncertfelvétel);
riderre, stageplanra, sajtófotóra.