Virtuális tülekedés Led Zeppelin-jegyekért

2007. 09. 18.
A várakozásnak megfelelően elképesztő tolongás indult el a november 26-ra meghirdetett Led Zeppelin jegyeire. A jelenlegi tervek szerint egyetlen alkalomra újraegyesülő legendás zenekar fellépésére még csak regisztráltatni tudják magukat a rajongók. A 125 fontos (több mint 46 ezer forint) jegyeket hétfőn sorsolják ki a jelentkezők között.
A Led Zeppelin túlélő tagjai, Robert Plant, Jimmy Page és John Paul Jones szerdán jelentették be, hogy Jason Bonham, egykori dobosuk, John 40 éves fiának társaságában koncertet adnak az O2 néven újjászületett greenwichi Millenniumi Dómban. Az együttes 19 év óta első és esetleg utolsó közös műsora a tavaly elhunyt Ahmet Ertegun, az Atlantic Records lemezvállalat alapítójának emlékét szolgálja. A Led Zeppelinen kívül többek között Pete Townshend (The Who) és Bill Wyman (Rolling Stones) is fellép a koncerten.
A Led Zeppelin-hívők abban reménykednek, hogy az együttes meggondolja magát, és egy egész, több előadásból álló come back turnéra vállalkozik, ami becslések szerint 70 millió fontot hozna a csapat konyhájára. Harvey Goldsmith, a koncert szervezőjének elmondása szerint a Led Zeppelin annyira komolyan veszi a produkciót, hogy előzetesen több napig próbálták ki, hogy egyáltalán alkalmasak-e a visszatérésre.
Mindenesetre vígasztalásul azoknak, akiknek nem jut jegy: a nagy eseménnyel egyidejűleg jelenik meg The Mothership címen a legnagyobb slágereiket tartalmazó összeállítás, a nyilvános fellépésről pedig DVD-t adnak ki. A Led Zeppelin albumai több mint 300 millió példányban keltek el, és 1995-ben nevük bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be. 

Népszabadság • R. Hahn Veronika   • 2007. szeptember 17.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 12.
Április 8-a és 18-a között került sor harmadik kalkuttai tanulmányutamra, most kifejezetten a baul fakír zene tanulmányozásával voltam elfoglalva. Közben felvettük ezt a Rabindranath Tagore szerzeményt.
2024. 04. 30.
"Nincs vissza" címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt...
2024. 04. 30.
Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.
2024. 04. 29.
Május 23-a és 28-a között turnézik a Djabe Chieli Minucci amerikai gitárossal, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Celine Dion, Lou Reed és Jennifer Lopez. Új Djabe album is jön.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink