Székelyföldi Legendárium Hangoskönyv

2020. 07. 21.

A Visus Kulturális Egyesület kiadványa által az erdélyi mondák és legendák újra a köztudatba kerülhetnek, s mindenki számára hozzáférhetővé válhatnak. Böjte Csaba ajánlásával.

A Székelyföldi Legendárium könyvet így mutatta be Böjte Csaba:

„Gyermekneveléssel foglalkozom és tudom, hogy a gyerekeknek eszménykép, példakép kell. Olyan személy, olyan történet, amelyben az ő kis életük gondjait, problémáit fellelik és útmutatást is kapnak a megoldásukhoz.

Régebben ezeket a legendákat, történetecskéket, eseményeket azért mesélték, cifrították, szépítették, hogy az embernek erőt adjanak ahhoz, hogy megvívja a maga kis harcait.

A mai ember is találkozik a nehézségekkel, gondokkal, a gyermekeink is, úgyhogy nagyon örvendek ennek a sok legendának. Nem is gondolnánk, hogy ilyen kis területen, mint a Székelyföld, ennyi érdekes és izgalmas dolog történt. Igazából minden történet arról szól, hogy érdemes jónak, kitartónak, bátornak lenni, mert a jó előbb-utóbb elnyeri a jutalmát.

És hogyha ez olyan sokszor bejött, hát miért ne jönne be a mi életünkben is?”

A Legendárium mindenki számára érdekes, szórakoztató meséket, legendákat tartalmaz. Eredetileg rajzos könyvgyűjteményként jelent meg, amely 155 mondát és legendát foglal magába.

Alapvető célja, hogy a könyvnek köszönhetően az erdélyi mondák és legendák újra a köztudatba kerüljenek, s mindenki számára hozzáférhetővé váljanak.
Most  hétrészes hangos könyvként is élvezhetjük őket. Mesélő: Barabás Árpád.

ITT tudod letölteni.

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk!

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink