Spotify és Soundcloud direkt támogatási lehetőséget ajánlanak, Believe marketing ötletekkel segít

2020. 04. 09.

A Spotify Artist Fundraising Pick programja

Annak köszönhetően, hogy a COVID-19 következményeire reagálva a Spotify is igyekszik olyan lehetőségeket teremteni, amivel folyamatosan támogathatja egyaránt az előadókat és az iparági szereplőket is, egy új szolgáltatás veheti kezdetét április közepén Artist Fundraising Pick néven.

Ennek köszönhetően az előadók már adománygyűjtő linkeket is beilleszthetnek Spotify-profiljukra. Az adománygyűjtés vonatkozhat magára az előadóra, más előadóra, és természetesen már meglévő karitatív kezdeményezésekre is. A Spotify célja egyértelműen az, hogy ilyen gondterhes időkben is az előadók érdekeit helyezhesse előtérbe, és ezzel a lehetőséggel további aktivitásokat generálhassanak a profiljukon.

A szolgáltatás elindításakor a kezdeményezés már kiterjed a Spotify saját karitatív partnereire, valamint már működő adománygyűjtő platformok integrálására is (erről az alábbi linken tudhatsz meg többet). Az Artist Fundraising Pick elérhető lesz minden piacon, és a világ összes felhasználója látni fogja majd az előadói oldalakon. Az indításkor az előadók már az Artist Picket (mikor másnak gyűjtenek) és az Artist Fundraising Picket is (mikor maguknak gyűjtenek) beállíthatják ugyanabban az időben.

Az érdeklődéseteket az előadó Spotify for Artists oldalán lehet jelezni április 13-ig (hétfő), közép-kelet-európai időzóna szerint 18:00-ig. 

 

Soundcloud – direkt támogatás

A Soundcloud is bejelentete a napokban, hogy mindenki hozzáadhat egy gombot a profilján, amelyre kattintva a követői támogatni tudják az általa választott módon. Bővebben ITT

 

A Believe kreatív- és videótartalmas marketing playbookjai

A Music Business Worldwide-nak adott interjújában a Believe Digital (zenei aggregátorunk) vezérigazgatója, Denis Ladegaillerie megoszthatta észrevételeit arra vonatkozóan, hogy a koronavírus milyen hatással van világszinten a streamen keresztüli tartalomfogyasztásra, és arra, hogy válaszként a független előadóknak sokkal gyakrabban kell kiadniuk friss megjelenéseket, mint korábban bármikor.

A Believe készített egy Creative Marketing Playbookot, ami az alábbi linken elérhető, és ezen keresztül az előadók hasznos tippeket sajátíthatnak el arra vonatkozóan, hogy optimalizálják saját promóciós lehetőségeiket a streamplatformokon és a social mediában, míg tart a kijárási korlátozás. Az interjúból magyar nyelvű összefoglalót is találhattok a Dal+Szerző kapcsolódó cikkében.

Emellett készítettek egy Video Playbookot is annak érdekében, hogy segíthessék a zenészek videóstratégiáját a következő hetekben. Ez a playbook a legjobb gyakorlatokat gyűjti össze, valamint olyan kreatív ötleteket javasol, amelyekkel a legtöbbet hozhatjátok ki az aktuális helyzetből. Ezt a Playbookot az alábbi linken éred el.

Továbbá megállapodtak a Rotorral abban, hogy a Believe előadói számára (a Dalok.hu által terjesztett zenekarok hozzájuk tartoznak) 15% kedvezményt biztosítanak, amennyiben az alábbi linken gyártanának új videotartalmakat a Rotor által felkínált template-ek felhasználásával. Ez a kedvezmény ide kattintva érhető el.

 

Végezetül hozzátesszük, hogy ha a Dalok.hu-n töltöd le a kedvenc előadód zenéjét, nagyságrendekkel több bevételhez juttatod, mint ha meghallgatnád valamelyik streaming platformon. 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink