Nyit a Dürer Öböl a Lupán

2020. 06. 20.

Budapest kultikus szórakozóhelye, a Dürer lett a névadója a Lupa-tó eddig Öböl Strand néven ismert részének. A közönség tavaly már megismerkedhetett a Dürer Öböl „tesztverziójával”, ám idén a teljes partszakasz vendéglátását és programszervezését átvállalta a Dürer.

Június 5- től tehát egy egészen új fejezet vette kezdetét a Dürer Kert életében, hiszen a jól ismert budapesti underground szórakozóhely kilép a névadó Ajtósi Dürer sorról, hogy „strandosított” formában, a Lupa-tó öblében bővítse a kulturális életet.

A bővülésnek köszönhetően idén négy programhelyszín biztosít platformot az előadóknak, fellépőknek, vagy akár az alkotó kedvű látogatóknak. A változatos, meglepetésszerűen jelentkező programkínálatból pedig kicsik és nagyok is megtalálhatják a számukra megfelelőt: amíg a gyerekeket egy bábelőadás köthet le a számukra kialakított területen, addig a szülők kézműves workshopon vehetnek részt, utána pedig a vízi színpadon hallgathatják meg egy csellista, vagy egy hangdrumos, netán egy szaxofonos játékát az ebéd mellé, míg a vízparti naplementét már egy lemezlovas festheti alá nyári dallamokkal, természetesen a környék lakóinak nyugalmát nem zavarva. Mindeközben lehetőség lesz többek között röplabdázásra, SUP-ozásra, kajakozásra, kenuzásra, egy hatalmas csobbanásra, más pedig csak úgy kitekerhet munka után biciklivel és egy jógaórával vezetheti le a napi feszültséget a parton. Persze működik már a Lupa Busz is, ami a belvárosból hozza a strandolókat a Dürer Öbölbe és a karibi tengerpartok fehérhomokos, pálmafás világát idéző Lupa Beachre, ahol beach- és vízisportok, változatos kínálatú büfék, vízparti étterem és koktélbárok csalogatják a vendégeket, akár egy holdfényes vacsorára is, hisz’ este 7-től már jegyet sem kell venni a Lupára.

A Dürer Öböl idén is különös figyelmet fordít a zöld szemléletre, amely a programokban is meg fog jelenni: a kézműves foglalkozások, workshopok fő irányvonalát képezi majd az újrahasznosítás és környezetvédelem.

A változatos programok mellett a Dürer Öböl gasztronómiai élményeket is biztosít a látogatók számára, így a Hemingway étteremmel együttműködésben idén két vendéglátó egység működik a parton. Az ételválaszték úgy kerül kialakításra, hogy megfeleljen a Felelős Gasztrohős elvárásainak, de a klasszikus strandételek rajongói se maradjanak hoppon.

Mostantól tehát egy olyan történet veszi kezdetét a Dürer Öbölben, amely egy folyamatosan fejlődő, eddig nem látott kultúrstrandról fog mesélni, egy olyan élményről, ami bevonzza a képzőművészeket, zenészeket, alkotni, tanulni, pihenni vágyókat egyaránt.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink