Klippremier! Maria Keck és a kolumbiai Jaxhe pszichedelikus, electro-world fusion víziója

2021. 08. 24.

Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű résztvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.

Keck Mária Spanyolországban is elismert flamenco táncos, de sok más táncstílusban is szemet gyönyörködtető élményt nyújt. Énekesként is sokoldalú. A számtalan formációja közül a nálunk is elérhető De Cobre projektjét emeljük ki, amiben leginkább saját dalait fogalmazza meg spanyol és magyar zenei hatásokkal, spanyol és magyar zenészekkel.. Ex Auro-ban flamencot táncol és énekel egy flamencora nem jellemző hangszer – a zongora – kíséretében. Most megjelent angol nyelvű új dalához elektronikus alapokat használt és művészi klipet is készített hozzá.

Az Anxious címet viselő pszichedelikus, electro-world fusion kompozíció Keck Mária és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A dalban közreműködik még a szlovák származású hegedűvirtuóz, Petra Onderufova, illetve Damir Vintar szlovén basszusgitáros. Az animációs videóklip a téli, sötét Covid korlátozások alatti gyümölcsöző együttműködés eredménye, Tinkara Babić táncos/audiovizuális szerkesztő közreműködésével.

A dal nemsokára megjelenik az ismert platformokon és a Dalok.hu-n, a klip pedig ma debütál nálunk.

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 20.
Dalok-Galopp podcastunkban beszélgettünk a tenger hullámzásáról, egy holokauszt témájú társasjátékról, arról, hogyan lehet szerelembe esni egy zenei szoftverrel és arról is, miért szeret Rozina komolyan játszani.
2021. 09. 13.
Az Xtra Feszt elnevezésű esemény szeptember 15-19. között  várja a Parktól megszokott széles zenei palettával a látogatókat.
2021. 09. 08.
A hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagy színpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol.
2021. 09. 06.
Az elmúlt két évben megjelent videókkal lehet nevezni, premiert is időzíthetsz a Szemle idejére. A klipeket évente változó, független zsűri értékeli, közönség-díj is van.
2021. 09. 06.
Szeptember 18-án a VIII. kerület kultikus klubjában, az Aurórában koncertezik az új, "Zene süketeknek" című albumát bemutató Marlboro Man zenekar. Az est vendége az új felállásban bemutatkozó „Görbe Bögre” lesz.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink