Ismét aktuálissá vált a Maxisun zenekar "Jó szomszéd" c. klipje így a karanténlét hónapjait követően!

2020. 06. 09.

Aktuálissá vált a Maxisun zenekar tavaly télen készült klipje, ami lassan egy éve jelent meg az on-line térben https://www.youtube.com/watch?v=MtpQBjF7qDo. A somszédság magvas gondolatát boncolgatja a csapat, szándéka szerint egy humoros környetet kölcsönözve a témának, amennyiben maguk a főszereplői a zenés kisfilmnek. A Maxisun zenekar idén ünepli fenállásának 10 évfordulóját. Ezalat a röpke évtized alatt sokat változott a formáció felállása, de az énekes poszton Riskó Áron, a zenekar vezetőjeként, egy személyben volt felelős mindvégig azért a zenei vonalért, energiáért és szenvedélyért, amit a csapat a „Súgd meg nekem” c. 2019. őszén megjelent, negyedik nagylemezén is igyekezett képviselni, mind zeneileg, mind a szövegvilágában.  2019. telén úgy döntöttek az akkori felállás tagjai Barczi Gábor – basszusgitár, Szabó András bálint – dob, Szabó Ádám – gitár, és Riskó Áron – ének, hogy egy különleges klipet készítenek, az őszre tervezett negyedik nagylemez előfutáraként. A csapat a „Jószomszéd” címre keresztelt dalt választotta ezúttal legújabb, sorban a 11. klipje zenei alapjaként, mivel ennek a szövegvilágát, valamint viccesebb zenei hangvételét találták leginkább alkalmasnak a zenekar lelkületét, humoros, baráti belső viszonyait legautnetikusabban megjeleníteni. A klip forgatására különleges helyszínt és egy régóta a csapattal dolgozó alkotói teamet kért fel a zenekar. Az operatőr és vágó az a Rozsnyai zsolt volt, aki a zenekar állandó fotósaként már több videó klipet is készített a zenekarnak. Ilyen volt például az a 2017. év nyarának eseményeit felölelő és rekonstruáló road moovie, amikor is „Rozsi” (Rozsnyai Zsolt) végigkísérte több fesziválon keresztül a csapat nyári fellépéseit, és ezt örökítette meg, hűen ábrázolva azt a felhőtlen hangulatot, ami a cspatot mindig is jellemezte https://www.youtube.com/watch?v=XZBmo3YbKtk. A helyszín kiválasztására is nagy gondot fordítottak az alkotók, akik ezúttal szinte minden snittet közösen, több napos előzetes brain stroming sorozaton keresztül ötlöttek ki.  A forgatás több különböző helyszínen zajlott, Budapesttől 150 kilóméterre, Cserépfalván, a Bükk közeli hegyeiben és barlangjaiban, és nem utolsó sorban, az egyik zenekari tag családi borospincéjében, ahol a legkülönlegesebb felvételek készültek. Kellemes zenehallgatást!

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink