Felhívás zenei és társművészeti produkciók számára

2020. 04. 10.

Közös jelentkezést hirdet az EMMI Kulturális Államtitkársága, a Petőfi Irodalmi Ügynökség, az MTVA és az A38 Hajó zenei és társművészeti produkciók számára. A felhívás célja az élőzene és a kortárs előadóművészet támogatása oly módon, hogy kreatív alkotásra ösztönözzön és nyilvánossághoz juttasson zenészeket, színészeket és irodalmárokat a közönség nélküli időszakban, ugyanakkor az otthon ülő magyarok is minőségi kortárs kulturális tartalomhoz jussanak.

A beérkező jelentkezéseket a felhívást közzétevő szervezetek által felállított szakmai zsűri bírálja. A kiválasztott produkciók az A38 Hajón zárt ajtók mögött, közönség nélkül, minimalizált stáb segítségével adnak elő 50 perces élő műsort, valamint rögzítésre kerül velük egy 15 perces interjú is. A jelentkezők másik köre otthon rögzített tartalmakkal pályázhat, melyhez az A38 Hajó stábja technikai segítséget nyújt.

Az elkészült audiovizuális tartalmakat a szervezetek több platformon terjesztik: az M2 Petőfi TV műsorán, a közösségi médiában (az A38 Hajó, az M2 Petőfi TV és a Hajónapló Facebook és Instagram oldalain), valamint a YouTube csatornáikon és a mediaklikk.hu oldalon teszik közzé. A szervezők kiemelt célja hozzásegíteni a magyar előadóművészeket – legyenek határon innen, vagy túl – professzionális minőségű tartalmak előállításához és terjesztéséhez meglévő és potenciális közönségük körében.

Jelentkezési feltételek: a szervezetek minden olyan, maximum 5 főből álló előadóművészeti produkció jelentkezését várják, akik képesek 50 perces zenei, irodalmi, vagy díszletet nem igénylő társművészeti műsor szolgáltatására.

A jelentkezési folyamatban előnyt élveznek: gyesen és gyeden lévő, valamint olyan előadóművészek, akik legkevesebb két gyermeket nevelnek.

Díjazás: a kiválasztott produkciók minden fellépő tagja fejenként bruttó 50.000 forintos díjazásban részesül számla ellenében.

Jelentkezési határidő nincs, a szervezetek folyamatosan várják a produkciók jelentkezését, ezzel párhuzamosan folyamatosan zajlanak a forgatások. A kiválasztott produkciókkal az A38 Hajó veszi fel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Nevezési díj: ingyenes.

Jelentkezés: kizárólag az alábbi űrlap kitöltésével, melyen a jelentkezőnek magán a produkción kívül be kell mutatnia legalább egy, élőben vagy stúdióban rögzített előadását, valamint tervezett műsorát.

Forrás: https://blog.a38.hu/

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 05. 15.
A Music Hungary Szövetség Menedzsment Szakosztálya javaslatcsomagot és kampányt intított a rendezvénytartási tilalom fokozatos feloldásáról. A #zenélnénk kampányt zeneipari felmérés és összefogás előzte meg.
2020. 05. 28.
Az eseményt ettől függetlenül megtartják! Lesznek külföldi sztárvendégek, viszont nagy kedvencünk, Caro Emerald koncertjére idén már biztos nem táncolhatunk. :(
2020. 05. 26.
Nem korlátozzák már a járványra vonatkozó rendelkezések a zeneszolgáltatást a vendéglátó üzletekben, éttermekben, kávézókban, büfékben. Ezt erősítette meg dr. Gyimesi Lászlónak, az MZTSZ alelnökének írt válaszlevelében a Miniszterelnökség.
2020. 05. 26.
A koronavírusos korlátozások miatt új helyszínen és időpontban lesz megrendezve a Fülesbagoly Tehetségkutató budapesti döntője. Eredetileg a Kobuci Kertben lett volna nyár elején, ám akkor még nem lehetnek zenei rendezvények.
2020. 05. 24.
A koronavírus helyzet miatt minden nyári nemzetközi fesztiválfellépése elmarad a Pannonia Allstars Ska Orchestrának, de apró öröm a nagy ürömben, hogy négy nagy rendezvény közösségi felületein közzétesz exkluzív tartalmú online PASO-koncerteket.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink