Felhívás zenei és társművészeti produkciók számára

2020. 04. 10.

Közös jelentkezést hirdet az EMMI Kulturális Államtitkársága, a Petőfi Irodalmi Ügynökség, az MTVA és az A38 Hajó zenei és társművészeti produkciók számára. A felhívás célja az élőzene és a kortárs előadóművészet támogatása oly módon, hogy kreatív alkotásra ösztönözzön és nyilvánossághoz juttasson zenészeket, színészeket és irodalmárokat a közönség nélküli időszakban, ugyanakkor az otthon ülő magyarok is minőségi kortárs kulturális tartalomhoz jussanak.

A beérkező jelentkezéseket a felhívást közzétevő szervezetek által felállított szakmai zsűri bírálja. A kiválasztott produkciók az A38 Hajón zárt ajtók mögött, közönség nélkül, minimalizált stáb segítségével adnak elő 50 perces élő műsort, valamint rögzítésre kerül velük egy 15 perces interjú is. A jelentkezők másik köre otthon rögzített tartalmakkal pályázhat, melyhez az A38 Hajó stábja technikai segítséget nyújt.

Az elkészült audiovizuális tartalmakat a szervezetek több platformon terjesztik: az M2 Petőfi TV műsorán, a közösségi médiában (az A38 Hajó, az M2 Petőfi TV és a Hajónapló Facebook és Instagram oldalain), valamint a YouTube csatornáikon és a mediaklikk.hu oldalon teszik közzé. A szervezők kiemelt célja hozzásegíteni a magyar előadóművészeket – legyenek határon innen, vagy túl – professzionális minőségű tartalmak előállításához és terjesztéséhez meglévő és potenciális közönségük körében.

Jelentkezési feltételek: a szervezetek minden olyan, maximum 5 főből álló előadóművészeti produkció jelentkezését várják, akik képesek 50 perces zenei, irodalmi, vagy díszletet nem igénylő társművészeti műsor szolgáltatására.

A jelentkezési folyamatban előnyt élveznek: gyesen és gyeden lévő, valamint olyan előadóművészek, akik legkevesebb két gyermeket nevelnek.

Díjazás: a kiválasztott produkciók minden fellépő tagja fejenként bruttó 50.000 forintos díjazásban részesül számla ellenében.

Jelentkezési határidő nincs, a szervezetek folyamatosan várják a produkciók jelentkezését, ezzel párhuzamosan folyamatosan zajlanak a forgatások. A kiválasztott produkciókkal az A38 Hajó veszi fel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Nevezési díj: ingyenes.

Jelentkezés: kizárólag az alábbi űrlap kitöltésével, melyen a jelentkezőnek magán a produkción kívül be kell mutatnia legalább egy, élőben vagy stúdióban rögzített előadását, valamint tervezett műsorát.

Forrás: https://blog.a38.hu/

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink