Ének-gitár rap és sit down tragedy. Takáts Eszter interjú

2018. 03. 09.

A „Bocsáss meg” c. lemez nálunk is elérhető, tavaly írtunk már róla. Most feltettünk pár kérdést Eszternek a projektjei mai állásáról.

Dalok.hu: Mi az oka a második lemezbemutatónak? A dupla lemez :-) ?

Takáts Eszter: Igen, abszolút erre utal viccesen az elnevezés, illetve szerettem volna egy idei bemutatót is Budapesten elérhetőbb időpontban, továbbá Pécsett januárban jártunk, március végén Zalaegerszegre megyünk.

Dalok.hu: Elég sok zenész fordult meg körülötted az elmúlt években. Milyen a mostani zenekar, megszólalás?

Takáts Eszter: Számomra mind zeneileg, mind emberileg összeszedett és összetartó, sok terhet levesznek a vállamról mindannyian. A megszólalás a szájharmonikával frissebb, a gitártémák finomabbak, a sound pedig Giret Gábor kezében van.

Tagok:
Takáts Eszter: ritmusgitár, ének
Kosztin László: szólógitár
Horváth Mihály: szájharmonika
Giret Gábor: basszusgitár, vokál
Czimermann Csaba: dob
és állandó beugró segítőink: Czipra Márton: basszusgitár, Tóth Károly: dob

Dalok.hu: Mesélj a Karafiáth Orsolyával közös projektről!

Takáts Eszter: Még 2013-ban indult, amikor megkeresett partnernek a Rájátszásba, majd önállóan folytattuk tovább, volt egy közös koncertszínházunk Góbi Rita koreográfussal és Somogyi Réka selyemfestőművésszel kiegészülve Amazonok címmel, majd Orsi Él című kötetének főcímdalát írtam meg, és az akkori felállással játszottunk több könyvbemutatón is.

Dalok.hu: És mi a Takáts Eszter & Juhász Kristóf RockNRoll Pódiumműsor?

Takáts Eszter: Kristófnak van egy sajátos, Monthy Python és a székely humor közötti beütése, kreatívkodni ebben számomra egy tapasztalati bővítés is. Akárcsak a közös gyereklemezünknél, a dalok itt is közösek, ének-gitár rap, és sit down tragedy, intellektuális humor baromkodások szép kapcsolati metaforákkal fűszerezve. Szereti a közönség, majd készül ebből is lemez.

Dalok.hu: Mik történnek veled ezenkívül mostanában?

Takáts Eszter: Részt veszek Heinczinger Mika (Misztrál) lemezbemutatóján ápr.14.-én vendégként Pannonhalmán, íródik a Második puszi, továbbá a Bocsáss meg lemez népszerűsítése, megismertetése, koncertek szervezése zajlik a nemrég megjelent friss klippel.

Dalok.hu: Merre lesz látható a zenekar a közel jövőben?

Takáts Eszter: Márc. 16.-án a Muzikum klubban, majd 30.-án Zalaegerszegen a PopUp Clubban.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink