Elindult a jelentkezés a Snétberger Programba

2021. 02. 17.

Az idén 10 éves Program minden évben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatalnak adott lehetőséget ingyen tökéletesíteni a zenei tudását.

„Tehetségesnek tartod magad? Vagy csak szeretsz muzsikálni?
Nyitott vagy a klasszikus zenére, a jazzre?
Elmúltál 12, de nem vagy még 22?
Szeretnél világhírű művészektől tanulni?
Akarsz jó zenekarban muzsikálni?
Jelentkezz a Snétberger Programba!”

Ez áll a Snétberger Központ oldalán látható felhívásban.

A részvétel a felvételt nyert tehetségeknek ingyenes. Sikeres felvételi után egy évig ösztöndíjas diákként tanulhatnak a fiatalok a Snétberger Zenei Tehetség Központban, Felsőörsön.

A képzés júniusban kezdődik.

Jelentkezési határidő: 2021. április 30.

A rengeteg egyéni hangszeres, zenekari, zeneelméleti és improvizációs óra mellett a diákok tanulhatnak angol, beás és lovári nyelvet, Alexander testtudat módszert is. Lesznek, akik segítenek a továbbtanulásban, pályázatírásban.
A Snétberger Program 2021-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját.

„A jubileumi év mérföldkő számunkra. 10 évvel ezelőtt egy olyan programot indítottunk el, amely a roma és hátrányos helyzetű fiatal tehetségek zenei képzésének jelentős változását hozta el. Reméljük, hogy a pandémia hamarosan elcsitul és nyáron egy különleges, kiemelkedő zenei koncerttel, méltóképpen tudjuk megünnepelni a jubileumot”

– nyilatkozott Snétberger Ferenc, a Snétberger Zenei Tehetség Központ zenei- és művészeti igazgatója, a Snétberger Alapítvány Kuratóriumának elnöke a Kultúra.hu-nak.

A járványhelyzetre való tekintettel idén online formában várják a bemutatkozó videókat a www.meghallgatunk.hu oldalon 2021. április 30-ig.
Kép: Snétberger Központ Facebook
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 02. 02.
Gratulálunk az alkotóknak, ajánljuk mindenkinek a Beatricéből, P. Mobilból és Barbaróból ismert Cziránku Sándor remekművét!
2021. 02. 20.
Az éjszakai élet koronázatlan királya, a slágergyáros Béres Attila rendhagyó dallal érkezik. A több tízmilliós megtekintéseket generáló DR BRS ezúttal saját szerzeménnyel jelentkezett, amit 2014-ben kezdett el, végleges formát azonban idén öltött.
2021. 02. 19.
Az élőzenei események leállása mutatott rá, hogy mekkora szükség van a zeneiparban a turnézás, a digitális jogdíj bevételek vagy a hazai klubhelyzet működési modelljének mélyebb feltárására.
2021. 02. 19.
Csaknem harminc százalékkal többen jelentkeztek idén a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt, a fiatal művészek pályakezdését megkönnyítő állami ösztöndíjakra.
2021. 02. 18.
A Hallgató egy izgalmas, megható lemez gyászról és transzcendenciáról, amely megkoronázza Snétberger Ferenc és a Keller Quartett eddigi közös munkáját.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink