Egy dalhoz két videót készített a Chalga 

2022. 01. 10.

Újra megfilmesítette a "Jön egy úr" című dalát a Chalga zenekar. A folk pop-rock formáció tavaly egy karanténvideót készített a számhoz, most pedig továbbgondolta a koncepciót, és egy új klippel jött ki. A Jön egy úr a januárban megjelenő harmadik nagylemezük egyik előfutára.

A Jön egy úr című dal a Chalga színes világába abszolút belepasszol: a drum'n'bass/jungle akusztikus dobra és nagybőgőre épül a folkos, jazz-es, elektronikus zene kortárs  megközelítéssel. Érdekessége, hogy tavaly már készült egy karantén videó a dalhoz, de az együttes most újra elővette a szerzeményt.

- 2021 tavaszán elkészítettük a szám karanténos verzióját. Mindenki telefonnal felvette a saját részét, aztán ebből készült mix és videó, az alapanyagnak megfelelő minőségben - mondta el a Chalga gitárosa, Zagyva Tamás. - Ennek a verziónak egyértelműen pozitív visszhangja volt, nagyon sok megosztással, lájkkal, és meglepően sok kommenttel. A visszajelzések miatt, illetve mert maga a zenekar szerint a szám van annyira jó, elkészítettük a rendes verziót, normális hanggal és képpel a lemezmegjelenést beharangozandó. A karanténos verziót be is idézzük az elején, a klip fő sztorija a külön, otthoni zenélésből vezet az együtt zenélés felé.

A zenéléses szál mellett a klip vizuálisan is reagál a dalszövegben körüljárt, tipikus, sérült és egymással nem kibékíthető férfi-női viselkedésmintákra. A beidézett rajzfilmfigurák mind komikusan túltolt maszkulin magatartást hoznak, amire Fekete Bori énekesnő reagál.
- A refrén egy erdélyi (küküllő-menti) dal laza megidézése, hiszen a férfi-női bonyolult kapcsolatok függetlenek helytől és időtől – tette hozzá Tamás.

Maga a képanyag nem egyszerre lett felvéve, hanem közel egy éven keresztül. Dolgozni kellett azon, hogy a frizurák és a ruhák hasonlítsanak, és bár ez nem látszik, a videónak van egy ilyen rejtett idődimenziója is. A "Jön egy úr" rajta lesz a zenekar harmadik, január közepén megjelenő, "Ezért van az" című legújabb nagylemezén. A Halmos Béla Program által támogatott album bemutatóját február 10-én tartják a Fonó Budai Zeneházban.  

A Jön egy úr klipje itt megtekinthető:

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink