Animal Cannibals: Tarolnak az emszík

2018. 12. 12.

10 év után újra egy dalban a hazai MC-szcéna java, hogy elkészítse a hatályos rap himnuszt. A különleges dal hossza kereken 10 perc és összesen negyvenhárman csillogtatják meg benne a mikrofonjukat. A dal címe, vagyis a „Tarolnak az emszík” nem csak a benne szereplő előadókra és csapatokra utal, hanem a teljes magyar rap szcénára.

„Óriási meló egy ilyen nótát összehozni, ami a résztvevők pozitív hozzáállása nélkül elképzelhetetlen lett volna. Ellentétben a 20 évvel ezelőtti állapottal, ma már nincs szüksége minden rap előadónak a segítségre és az általunk nyújtott „reflektorfényre”.- hangsúlyozta Ricsipí.

Az Animal Cannibals idén csak olyanokkal rappelt, akikkel korábban még nem szerepelt együtt videó klipben. A meghívott pályatársakon kívül a kannibálok az újoncok előtt is kinyitották a kapukat, vagyis bárki, akár "nullkilométeres" előadó is jelentkezhetett a vendégszerepre. A szereplők többsége az ország vidéki településeiről érkezett, csupán néhány fővárosi előadónak jutott hely. Volt olyan is, aki csak a klipforgatás miatt jött haza külföldről.

„10 évente szükségesnek tartjuk, hogy megmutassuk mindenkinek, hogy mit jelent a magyar rap zene az adott évben. Számunkra is új élmény volt, amikor életünkben először a forgatáson találkoztunk a dalunkban szereplő előadókkal. Szerencsére, nem csak tehetséges, de mindenki szuper Yo fej is volt.”- hangsúlyozta Qka MC.

Az Animal Cannibals 10 évente összetrombitálja a magyar rap előadók krémjét.
1998-ban ez volt a „Mindenki”
2008-ban az „Északon, délen...”
2018-ban pedig újra elkészült egy raptörténeti mérföldkő, a „Tarolnak az emszík”, amelyben olyan művészekkel kollaborálnak, mint BeX, BSW, Nomagróf és Riddler, Streetroyal, Susii vagy Young G., összesen 43 MC állt össze.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink