Álomút - a "Mennyei nézeteltérés" lemezzel mutatkozik be a zenekar

2020. 07. 12.

Új dallal és klippel jelentkezett az Álomút zenekar, a "Lélekajtó" című dalhoz készült videó a csapat frissen megjelent "Mennyei nézeteltérés" című bemutatkozó nagylemezén hallható. A zenekart 2010-ben Szilágyi Attila alapította, a dobos kivételével ugyanebben a felállásban. Nagy reményekkel egy rövid, de annál gyümölcsözőbb örömzenélés lett az eredménye a ténykedésnek, melynek keretében elkészült egy demó lemez, ám végül a tagok különböző zenekarokban folytatták tevékenységüket. Sinka György (dobos, H-599), Szabó Ferenc (basszusgitár, H-599) Ráduly Levente (ének, Szkítia), Pad Richard (billentyű, Szkítia) és Szilágyi Attila (gitár, Egészséges Fejbőr) 2019-ben folytatták a megkezdett munkát, ennek lett az eredménye a "Mennyei nézeteltérés" nagylemez.

Álomút: Lélekajtó (Hivatalos videoklip)
youtu.be/62r_OuuoJkY 

A zenekar az első lemez felvételeiről:
"A lemez kivitelezése megfogalmazódott bennünk úgy másfél éve, rögtön az elején amikor összefújt minket a szél (ahogy Attila szokta ezt mondani), szponzort találtunk rá és lelkesedésünk az egekbe. Aztán úgy alakultak a dolgok, hogy ősszel kezdtünk neki és minden jel arra mutatott, hogy idén nyáron, azaz most, 2020-ban tudjuk kiadni. Nem kell elkapkodni semmit amúgy. Az égiek is ezt sugallták, nekünk most jött el az időnk. Egy nüansznyi gondolat a készítésekor: Felkészülten ment a csapat stúdióba. Vörösmarty Imre (ERMI), a hangtechnikus meg is jegyezte, hogy jó kis összeszedett csapat. :-) Alapos munkát, tiszta forrást, hatásokat és egyben poénos részekkel tettük színesebbé a hanganyagot. Voltak vidám percek :-) és sok-sok munka. Van 4 vendég a lemezen. A két energiabomba Sipos Péter és Kálmán Gyuri barátaink egy dal erejéig, Erdélyből barátunk Rácz Tünde tünemény 2 dalhoz adta hangját, no meg hát az Vörösmarty Imre (ERMI), Ő csodákat művel torokhangjával, meg besegített, ahol igényt tartottunk rá :-). Rengeteg munkát fektettünk a borítóba és elértük az igényt. A borító fronton ami elképzetünk, annak üzenete van." 

"Mennyei nézeteltérés CD rendelés:
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=22290 

Álomút: Mennyei nézeteltérés [Digipak CD / Digital]
2020. 07. 03. // Nail Records (HMR Music Kft.) // NAILCD316
01. Lét
02. Álomút
03. Itt Maradtam
04. Mennyei Nézeteltérés
05. Kismadárka
06. MyTube
07. Kettő
08. Tékozló
09. Lélekajtó
10. Táltos
11. Kétpó himnusz

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink