A Szigeten játszhat a pesti Fülesbagoly Tehetségkutató díjazottja

2024. 05. 27.

Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót június 9-én a Kobuci kertben. A nagyszabású könnyűzenei versenyen fellépést lehet nyerni a Sziget Fesztiválra, a Művészetek Völgyébe, a Kerekdomb Fesztiválra, a Petőfi Rádióba és a Petőfi TV-be. A döntőre ellátogatnak a MOME Media Design Szak harmadéves hallgatói és a Majdnem Híres Rocksuli végzősei azzal a céllal, hogy felajánlják munkájukat zenekaroknak.

A tehetségkutatón közel 30 nyereményt adnak át a szervezők, a díjak között szerepel fellépés a Sziget Fesztiválon, a Kerekdomb Fesztiválon és a Művészetek Völgyében. A könnyűzenei versenyen megválasztják a legjobb énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszerzőt, a legjobb frontembert és a legjobb dalszövegírót, akik mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. 

A Petőfi Rádió különdíjat oszt ki, amellyel a feltörekvő előadó vagy zenekar országos ismertséghez juthat. A rádió zenei szerkesztősége kiválaszt Fülesbagoly Tehetségkutató döntőseinek egyik dalát, előadóát bemutatja, és a szerzeményt rotációban játssza. A rádió Hajrá, magyarok! műsorába és a Petőfi TV Akusztik című produkciójába fellépési lehetőséget lehet nyerni, a zsűri ez esetben minden döntőn, így a budapestin is kiválaszt 1-1 produkciót.

Az imPro School szintén díjat ajánlott fel. A díjat nyerő zenekarból egy fő ingyenesen részt vehet a Dalszerző vagy Zenei Menedzsment Artistoknak képzések valamelyikén. A Sparhelt - akik Azahriah Puskás Stadionos kreatívjait is tervezték - egyéni grafikai borítót készítenek az egyik különdíjas zenekarnak, a WMMD pedig tanácsadást illetve egy előadó digitális jelenlétének optimalizálását ajánlotta fel.

A döntőre ellátogatnak a MOME Media Desing Szak harmadéves hallgatói, végignézik a koncerteket, és az általuk gondolt legjobb produkciónak készítenek egy videóklipet. Szintén jelen lesznek a Majdnem Híres Rocksuli végzős hallgatói is. Megnézik a döntős produkciókat azzal a céllal, hogy szimpátia esetén felajánlják menedzseri munkájukat egy-egy bandának. A budapesti győztes emellett részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 1 millió forint.

A versenyre a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon lehet jelentkezni május 26-ig. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek ülnek, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Bóna Márk, a Sziget Fesztivál programszervezője, Both Miklós zeneszerző, előadóművész, valamint Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye és a Liszt Intézet Brüsszel igazgatója. 

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program támogatásával, 31 zenei szervezet, illetve szereplő partnerségében, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található. 

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/2106236729750993?active_tab=about
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 07. 20.
Rövidtávon izgalmas kísérlet, hosszú távon az európai zeneipar rezilienciájának kulcsa lehet a POLYGLOT modellje.
2024. 07. 17.
Follow The Flow-val, DJ OTI (szül. Sebestény Balázs)  telt házas szülinapi bulijával, Classic Festtel és a Budapest Bárral, Truesounds Music boat-tal és pool partyval vár a Plázs ezen a héten! A hét eleji programokra a belépés ingyenes...
2024. 07. 16.
Említsük elsőként Azahriah-t, aki hosszú idő óta az első olyan itthoni fellépő, aki a headliner előtti sávban kapott helyet a Nagyszínpadon. Rendhagyó programmal érkezik Beton Hofi és Margaret Island is...
2024. 07. 08.
A nagyszabású könnyűzenei versenyen fellépést lehet nyerni a Bagossy Brothers Company elé, a KeszthelyFesztre, a Petőfi Rádióba és a Petőfi TV-be,
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink