A Petra Varallyay Trio a The Independent Music Awards nyertese!

2020. 04. 29.

A Petra Varallyay Trio a The Independent Music Awards nyertese!

A nálunk is elérhető debütáló album egyik dala nyert a rangos nemzetközi versenyen. Pátkai Rozina „Concept” c. albuma szintén a nyertesek között található. 

A Petra Varallyay Trio debütáló albumát nemrég bemutattuk a podcastunkban is

Hegedül, zongorázik, énekel. Előadóként már bejárta a világot. Zeneszerzőként otthon mozog a klasszikus zenében, a jazzben és az igényes popban. Az itt halható rádióinterjúban mesélt a kínai élményeiről, ahol klasszikus zenészek improvizáltak (!) együtt, a nemrég bemutatott, 20 fős zenekarra írt komolyzenei művéről és persze a Triója első lemezéről, amelyről meghallgattunk több számot.
A megjelenés óta az album nagyszerű fogadtatásban részesült. Külföldön is észrevették, nemrég a hollandiai jazznu.com jazzportál írt róla

The Independent Music Awards két kategóriájában is jelölték: míg a címadó Deadline Haze "eclectic song" kategóriában, a teljes album az öt legjobb fúziós album közt versenyzett a nemzetközi nagydíjért. (The Independent Music Awards független zenészek és kis kiadók által kiadott zenékre specializálódik, mindenkinek ajánljuk, hogy küldje be hozzájuk a zenéjét.)
Most érkezett meg az eredmény – a „Deadline Haze” nyert!

A zenekar koncert karrierje is kezdett beindulni – májusban például három fellépése lett volna a hollandiai Amersfoort Jazz fesztiválon. 

A lemezt ITT töltheted le.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink