A Jazzékiel frontembere egy befelé forduló albummal jelentkezett

2021. 02. 20.

Jakab Péter „Nem Fontos Személy” című lemeze egy tipikus Covid zene – lassú és elmélyült. „Ópiumos altatók” csokra, sadcore, “búvalbaszott, avarrugdosó album” – így jellemzi munkáját a szerző.

Hétszámos EP-vel jelentkezett Jakab Péter, akit a Jazzékiel zenekarból ismerhetünk. A zenekar tavaly adott ki utoljára albumot, amely szép kritikákat kapott. A vírus-lét az otthoni zenélésnek kedvez, így született meg ez a dalcsokor.
Jakab Péter adott bővebb betekintést a lemezkészítésbe a KERET Blognak:

„Amikor tavaly kijött a Felső Tízezer új lemeze, a ‘Nagymaros’ eléggé beragadt. Rá is írtam Sallai Lacira, ebből pedig az lett, hogy elkezdtünk szervezni egy közös Jazzékiel–Tízezer turnét, ami aztán egy állomást élt meg, mielőtt keresztülhúzta volna a Covid. Az utolsó őszi koncertünk után nálam maradt Ádám (Czitrom Ádám, a Jazzékiel gitárosa) szintije: a polcomon állt majdnem két hónapot és mielőtt visszaadtam volna, gyorsan felvettem vele ezt a feldolgozást, kizárólag hobbiból: legyen valami értelme, hogy ennyi ideig einstandoltam a hangszert.
Aztán a Klinikesek rádumáltak, hogy adjuk ki. Ha már így alakult, gondoltam, összedobok mellé egy B-oldalt is. Ez hirtelen egy lemezzé dagadt egy hónap alatt – hála közvetve Prieger Zsoltinak, akinek a felkérésére pont egy kölcsönzongorával bíbelődtem a hálószobánkban.”

Az otthon felvett lemez vinylen is megjelent. Ha nincs pénzed rá, de mégis szeretnéd jó minőségben meghallgatni, töltsd le a Dalok.hu-n veszteségmentes formátumban.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 02. 07.
A Dalok.hu terjesztésében jelenik meg ez a rendhagyó anyag, amely egyben újfajta kapcsolatépítési módszer is a zenészek között.
2021. 02. 19.
Az élőzenei események leállása mutatott rá, hogy mekkora szükség van a zeneiparban a turnézás, a digitális jogdíj bevételek vagy a hazai klubhelyzet működési modelljének mélyebb feltárására.
2021. 02. 19.
Csaknem harminc százalékkal többen jelentkeztek idén a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt, a fiatal művészek pályakezdését megkönnyítő állami ösztöndíjakra.
2021. 02. 18.
A Hallgató egy izgalmas, megható lemez gyászról és transzcendenciáról, amely megkoronázza Snétberger Ferenc és a Keller Quartett eddigi közös munkáját.
2021. 02. 17.
Az idén 10 éves Program minden évben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatalnak adott lehetőséget ingyen tökéletesíteni a zenei tudását.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink