A BMC az év öt legjobb kiadója között a New York City Jazz Record szerint

2021. 01. 08.

A rangos amerikai magazin a BMC több tavalyi albumát külön is díjazta. Ezzel a magyar kiadó a világ legnevesebb jazz kiadóival került egy platformra.
A BMC Records a Record Labels of the Year elismerésben részesült, ezzel olyan lemezkiadókkal került egy platformra, mint a cseh Intakt, a New York-i Sunnyside Records vagy a legnevesebb európai kiadónak számító német ECM.
A Lukács Miklós Cimbiosis Trio Music From the Solitude of Timeless Minutes kortárs jazzlemeze a Best New Releases of the Year (az év legjobb albuma) elismerő kategóriába került a 2020-as felhozatalból (itt belehallgathatsz és letöltheted) . A BMC Records kiadványai közül Kristjan Randalu és Dave Liebman Mussorgsky Pictures Revisited című albumát a Best Tributes of the Year (legjobb feldolgozás) kategóriában emelte ki a jazzújság, a Grencsó Collective Special 5  és Ken Vandermark Do Not Slam the Door! című albuma pedig különdíjat kapott.
A magyar kiadó lemezeit az elmúlt években is több alkalommal díjazták már. A napokban elhunyt Huszár László, a BMC arculatáért felelős grafikus érdeme, hogy 2014-ben a Michael Schiefel Platypus Trio lemeze, 2016-ben a Daniel Erdmann’s Velvet Revolution A Short Moment of Zero G  című albuma, 2017-ben pedig a Trió Kontraszt A dionüszoszi hangszikráktól az elmúlás csöndjéig  című korongja a Best Artwork (legjobb lemezborító) díjban részesült.
A zsűri különdíja kategóriában díjazták 2016-ban Palotai Csaba The Deserter  című anyagát, valamint Michiel Braam zongoraalbumát. 2017-ben Lukács Miklós érdemelte ki ugyanezt az elismerést a Larry Grenadierrel és Eric Harlanddal közös Cimbalom Unlimited című albumáért.
Forrás: Kultura.hu
Az említett albumok letölthetőek a Dalok.hu-n veszteségmentes FLAC formátumban is, így CD minőségben élvezheted a BMC világszínvonalú kiadványait.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink