Zártosztály címmel megjelent a Hooligans zenekar legújabb lemeze!

2021. 04. 05.

Visszatérve a gyökereihez a Hooligans vérbeli rocklemezt készített. A "Zártosztály" című album április 01-jén, bolondok napján jelent meg. A lemez előfutáraként a zenekar még júliusban mutatta be az első klipes nótát „Evolúció” címmel, amelyhez Jimy J. Hollywood rendezésében egy igen különleges helyszínen forgatott klipet a zenekar. A kisfilm tematikája hadieszközökre épül, a jeleneteket Tapolcán, egy harcászattal foglalkozó gyűjtőnél rögzítette a csapat.


„Mivel maga a dal arról szól, hogy az emberek hiába rendelkeznek ezernyi képességgel, még mindig harcok és háborúk árán akarnak előnyökhöz jutni, jó ötletnek tűnt, hogy hadieszközök közt forgatva valamelyest a képi világ is tükrözze ezt” – mondja Csipa, a Hooligans frontembere.

„A mi életünkben amúgy is nagy szerepet játszott a katonaság. Annak idején Csipa, Tibi és én egyszerre vonultunk be, hogy ugyanakkor szerelhessünk le és folytathassuk a zenélést” – teszi hozzá Endi, a banda dobosa. „Csipa egyébként a harckocsizóknál volt honvéd, ő szinte otthon érezte magát a forgatáson.”


Ami a keményvonalas hangvételt illeti, a „Kendőzetlen igazság” című dal, melyet a legújabb Hooligans nagylemez második maxijának és klipjének szánt a csapat, és 2019. november 19-én debütált a nyár közepén közzétett Evolúció című számnál is zúzósabbra sikeredett, ami jól mutatja ennek a legfrissebb Hoolgans lemeznek az alapvető hangvételét, zenei értelmebe vett hitvallását. 


Az utóbbi időben sok nehézséggel kellett szembenéznie a Hooligans tagjainak. Bár a hosszú kényszerpihenő után nyár közepétől végre elkezdtek koncertezni, az őszi turnéjuk utolsó három buliját Tóth Tibi sérülése miatt lemondta a zenekar. A gitáros karján néhány évvel korábban ínszakadás történt, amit akkoriban nem kezeltek ki kellőképp, és az elmúlt időszakban a munkája során ez nagyon sok problémát okozott. „Gitárosként – gondolom – mondanom sem kell, hogy még inkább fontos az, hogy használni tudjam a kezem. Ez egyre nehezebben sikerült mostanában. Nem lehetett tovább halasztani az operációt.” – magyarázta Tibi.

A bolondok napján megjelenő új Hooligans korongnak volt már két előfutára. Egy júliusban és egy novemberben megjelenő klippel és dallal, amit a lemezmegjelenés napján egy harmadik klip és maxi CD kísért, „Túlélő” címmel.


A lemezt CD, illetve pendrive formában is meg lehet vásárolni a zenekar honlapján, illetve on-line, a Dalok.hu felületén. Vásárlásoddal nem csak magukhoz a számokhoz jutsz hozzá, de támogatod vele a zenekar munkásságát is, ami ezekben az időkben nem kis segítség bármely előadónak. Hamarosan találkozunk a zenekar tagjaival élőben is Dalok Galopp podcastunkban, a Civil Rádióban, ahol egy felhőtlen interjú keretében mesélnek Csipáék a csapatról, és arról a csodáról, amit 25 éve Hooligans élertérzésnek hívunk... 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink