WOMEX

2008. 10. 15.
Womex a világzene legnagyobb vására, fesztiválja, konferenciája. Az idei Womex különlegesen fontos számunkra, mert több neves magyar előadó meghívást kapott a kiállításra.
 
Muzsikás együttes a fennállásának 35. évében veheti át a világzene egyik legnagyobb elismerését, a WOMEX díját. Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Bandje pedig a Womex hivatalos fellépője.
 
Az említett események hatalmas elismerést jelentenek a Muzsikásnak és a Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Bandje számára, mivel a Womex közel 15 éves fennállása óta magyar zenekar még nem kapott életmű díjat. Több ezer fellépőből pedig eddig csupán négy volt magyar.
Songs.hu, a Dalok.hu angol nyelvű oldala, amely az egyetlen, egész világra nyitott magyar zenei áruház, szintén képviseli magát – és a művészeit – a Womexen.
 
 
A CD kereskedelem hanyatlása mellett az internet lett az a hely, ahol minding és mindenhonnan el lehet érni a zenét. Célunk az, hogy a világ minél több helyére vigyük el a magyar zenét.
 
Néhány adat a World Music Expo-val (WOMEX) kapcsolatban:
- 97 ország kb.1400 cég, több mint 2500 fő vesz részt a kiállításon,
- 100-nál is több rádióállomás 425 újságírója lesz jelen,
- 240 kiállítási stand és több mint 400 kiállító.
- 48 showcase (bemutató koncert) 340 művész fellépésével, 30 országból, 4 színpadon,
- szakmai előadássorozat 36 előadóval,
- "WOMEX Award" díjátadó,
- "WOMEX/World Music Charts Europe Top Label Award" díjátadó,
- offWOMEX program előadásokkal, találkozókkal, fogadásokkal, sajtótájékoztatókkal és további showcasekkel,
- WOMEX könyv-konferencia
 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink