Wigwamban a Zorall Rock'n Roll Swindle-je!

2009. 01. 07.

 A Zorall együttes Rock’n Roll Swindle néven is bemutatkozik január 10-én a WigWam Rockclubban, ahol saját, azaz a zenészek előző együtteseinek dalait játszák majd. Mindenkit szeretettel várnak, aki a 90-es évek hazai rock klasszikusait kicsit átpofozva szeretné hallani.

 

 

- A Zorall 2002-es megalakulása óta rengeteg megkeresés érkezett hozzánk a közönség részéről, hogy játsszuk az előző együtteseink dalait is, ám ez a Zorall koncepciójába nem fér bele – kezdte Lévai - Hangyássy László, a Zorall basszusgitárosa.

A Zorall tagok a Sing Sing, a Sex Action, a Junkies, a Dance, és a Wild Side együttesekben is zenéltek és zenélnek évek óta. A Rock ’n Roll ötös az ismert magyar slágereket punk illetve rock dalok riffjeivel gyúrta egybe, ám saját együtteseik számaihoz soha nem nyúltak.

- Azt találtuk ki, hogy inkább alakítunk egy új formációt új névvel és egy teljesen új produkcióval, és eljátsszuk végre a kilencvenes évek rock himnuszait, azaz régi zenekaraink saját számait. Így alakult meg a Rock ’n Roll Swindle, amivel január 10-én, szombaton mutatkozunk be a WigWam közönségének. Mindannyian választottunk 4-5 dalt a régi zenekarainktól, így több mint húsz számot játsszunk majd, azzal a nagy előnnyel, hogy minden együttes legnagyobb slágereit válogattuk össze, azaz itt nem lesznek töltelékdalok. Igazi időutazás lesz az este, a 90-es években ugyanis teljesen más volt a rockbandák élete. Akkor még nem voltak rock klubok sem, csak a Tüzes Víz a Király utcában. Itt tanyázott minden zenekar, onnan indultunk a koncertekre is, és ezt a hangulatot azóta egy klubnak sem sikerült újraélesztenie. Mi egy kicsit szeretnénk a Rock ’n Roll Swindle-vel ezeket az időket felidézni, és részben az akkori közönségünket is várjuk a koncertre – mesélte Hangya, aki a Zorall új dalait is rakja már össze a banda többi tagjával.

- Elkezdtük a munkát, hiszen ez nálunk az engedélyeztetések miatt kicsit tovább tart, és ősszel fog megjelenni az új lemez. Mi ráadásul egy lemez anyagát közel kétszer annyi kész dalból szoktuk kiválogatni – fogalmazott a zenész.

Az együttest időközben az a megtiszteltetés érte, hogy jelölték megint Fonogram - díjra, amit 2006- ban az Év hazai rock albuma kategóriában már egyszer hazavihettek. Idén pedig az év Hard Rock / Heavy Metal zenekaraként kaptak jelölést.

 

 

További információ:

www.hangyaprodukcio.hu/zorall

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink