Waves of Budabeats - easy listening a javából

2023. 10. 02.

15 éve indult el a Budabeats, magyar független lemezkiadó széles zenei spektrummal a könnyű jazztől a kortárs elektronikus zenéig. A Budabeats Records alapítója DJ Gandharva, jelenleg ő és régi DJ és lemezgyűjtő partnere, Von Yodi vezeti a kiadót. Az első hat évben digitális kiadványokkal jelentkezett, majd 2015-től vinyl hanglemezek kiadására szakosodott a kiadó. A Dalok.hu révén kerülnek ki a digitális térbe.

A kiadó zenei profilja: funk, soul, jazz, afrobeat, hiphop, disco, latin, surf rock, garage, exotic, tropical, house, downtempo, cinematic. Az a ritka eset, amikor az igényes és a hallgatható, mindenki számára befogadható zene egy és ugyanaz.

A 15. születésnapjukat egy válogatás albummal ünneplik.

"A 15. szülinapi évünkre a koronát egy duplalemezes vinyl válogatással tesszük fel. A lemezen is szereplő sorrendben mutatjuk be a hazai és külföldi előadóinkat, akik vadiúj számokkal vájták ki a barázdákat: WaTa, Mytron, Kobza Vajk, BéTé, Erik Sumo, Son of Sam (Tom Caruana), Dokkerman and the Turkeying Fellaz, Premecz Mátyás Organ Trio, Vukán György, Oneeyedman, M.W.D., Kovacs The Hun, Chillum Trio, The Mabon Dawud Republic, Pleasure Voyage és Crookram.
Óriási köszönet Marcial Arts / DJ Bodoonak a bomba borítótervért és a PONTOONnak a támogatásért."
(Budabeats Facebook oldaláról)

Az albumot ITT tudod letölteni CD minőségben is, ITT pedig megtalálod a streaming platformokon.
 
Nézd meg a videóriportunkat a kiadó két alapítójával:

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 02. 20.
Közös dallal próbája felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és ezáltal a Velencei-tó kiszáradására a Balkán Fanatik és a Maxisun együttes az új dalában, a Mogyorófavirágban.
2024. 02. 20.
Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyan zenészek erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob).
2024. 02. 19.
A Program célja, hogy a nyertes előadók olyan szakemberekkel dolgozhassanak együtt, akik be tudják őket csatornázni a zeneipar véráramába, versenyképessé tenni a zenei piacon, bel- és külföldön egyaránt.
2024. 02. 18.
A Gold Record a mai popélet prominens kiadója. Beszámolunk néhány új kiadványukról. A Lóci játszik mellett a Carbonfools, a Honeybeast és a Pandora Project új dalait mutatjuk be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink