Takáts Eszter és Molnár Zoltán Petőfi-dalai

2024. 02. 06.

Az előző podcastunkban DJ Bootsie Petőfi versek megzenésítéséről beszélgettünk, most folytatjuk a sorozatot egészen más stílussal.
Fél éve jelent meg Takáts Eszter Molnár Zoltánnal közös lemeze "Jönnek csodák" címmel, ezt írtuk róla: "A népdalokhoz áll a legközelebb ez az egyáltalán nem népzenés album, azzal, hogy tiszta. A trendi zenék korában egy ilyen időtlen anyag simogató, frissítő hatással bír, kinyitja lelkünket. 

"Az Éjjelben Eszter azon oldala domborodik ki, amivel a klasszikus és időtlen magyar popdalok világához kapcsolódik, új érzelmi-tudati dimenziókat és hangzásokat hozzárendelve. Petőfi, mint dalszerzőtárs tán sosem volt még ennyire releváns… 
A Jönnek csodák lemezen megjelent Szép csillag című Eszti szerzemény Petőfi Sándor: Érik a gabona című versével kibővítve nyerte el új formáját. A dal finomívű hangszereléssel, keleti ízekkel és ritmusokkal szőtt ambient tereiben Eszti hangja éteri átéléssel emeli magasba a természetközeliség létfontosságát." - írt a Lángoló az új dalokról. 

A dalok a Petőfi Felhő Pályázat támogatásában részesültek.
Esztert legközelebb február 24-én láthatjuk Budapesten az 101 Klubban.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 06. 06.
A Cimbiózis Trió és a Concerto Budapest égisze alatt működö Ligeti Ensemble közös lemeze, a Responses to Ligeti megkapta a Citizen Jazz ÉLU. Az album kiadója a BMC.
2024. 05. 27.
„Az ’Üvegvilág’ című kislemezem az eddigi életem átfogója. Igyekeztem belecsempészni olyan elemeket, amelyek örök életemre elkísérnek..."
2024. 05. 27.
Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót június 9-én a Kobuci kertben.
2024. 05. 23.
A Fanfara Complexa moldvai csángó, román és cigány dallamokon alapuló, ritmusos tánczenét játszik. A balkáni hangulatú zene egy mára letűnni látszó falusi világ kissé eklektikus lakodalmi, báli hangulatát idézi.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink