Takáts Eszter és Molnár Zoltán Petőfi-dalai

2024. 02. 06.

Az előző podcastunkban DJ Bootsie Petőfi versek megzenésítéséről beszélgettünk, most folytatjuk a sorozatot egészen más stílussal.
Fél éve jelent meg Takáts Eszter Molnár Zoltánnal közös lemeze "Jönnek csodák" címmel, ezt írtuk róla: "A népdalokhoz áll a legközelebb ez az egyáltalán nem népzenés album, azzal, hogy tiszta. A trendi zenék korában egy ilyen időtlen anyag simogató, frissítő hatással bír, kinyitja lelkünket. 

"Az Éjjelben Eszter azon oldala domborodik ki, amivel a klasszikus és időtlen magyar popdalok világához kapcsolódik, új érzelmi-tudati dimenziókat és hangzásokat hozzárendelve. Petőfi, mint dalszerzőtárs tán sosem volt még ennyire releváns… 
A Jönnek csodák lemezen megjelent Szép csillag című Eszti szerzemény Petőfi Sándor: Érik a gabona című versével kibővítve nyerte el új formáját. A dal finomívű hangszereléssel, keleti ízekkel és ritmusokkal szőtt ambient tereiben Eszti hangja éteri átéléssel emeli magasba a természetközeliség létfontosságát." - írt a Lángoló az új dalokról. 

A dalok a Petőfi Felhő Pályázat támogatásában részesültek.
Esztert legközelebb február 24-én láthatjuk Budapesten az 101 Klubban.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 02. 19.
A Program célja, hogy a nyertes előadók olyan szakemberekkel dolgozhassanak együtt, akik be tudják őket csatornázni a zeneipar véráramába, versenyképessé tenni a zenei piacon, bel- és külföldön egyaránt.
2024. 02. 18.
A Gold Record a mai popélet prominens kiadója. Beszámolunk néhány új kiadványukról. A Lóci játszik mellett a Carbonfools, a Honeybeast és a Pandora Project új dalait mutatjuk be.
2024. 02. 05.
Legújabb kislemezük és a hozzá tartozó klip a napokban jelent meg „Nászinduló” címmel és látható lesz a Dunatévén február elején kezdődő „A Dal” c. műsorban.  
2024. 02. 04.
“Talán egyik zeneszerző sem volt akkora hatással a mai jazzre, mint Bartók. Műveinek döbbenetes ereje, dinamikája szinte elsöpri a hallgatót, zenéje csupa izgalom, misztikum, határtalan mélység és tisztaság.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink