Szesztay Dávid a Magyar Zene Házában

2024. 03. 09.

Tavaly Szesztay a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett maga köré zenekart (Harangozó Sebestyén – gitár, vokál, Acsády Soma – basszusgitár, Ferencz László – dob), és velük ad majd intim hangulatú, ültetett koncertet a Zene Házában is. „A Zene Háza kistermében fogunk játszani, aminek tapasztalatom szerint nagyon jó az akusztikája és a színpad is komfortos. Mostanra sokkal jobban megismertük egymást a zenekarral, nagyon jó az összhang és a hangulat, és nekem úgy tűnt, hogy a közönség is kifejezetten lelkesen fogadja a produkciót” – mondta Dávid, aki zenekarával nemsokára turnéra indul a Kispállal. (Recorder 

"A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is" - ezt írtuk Dávid pár hónapja megjelent új lemezéről.  

Ideértem, legalulra 
Elegem lett, kiborultam 
A fazékból menekültem 
Hív a tenger, hív a tenger! 
Menekültem ki a könyvből 
Amit írtam, de csak gyötör 
Megálmodtam, tűzre vele 
Jobb lesz nekem 
nem lenni benne

„Hív a tenger”

Az előző lemezéről pedig ezt írtuk: 

Atmoszférikus, izgalmas hangszereléseket és szép dalokat hallunk ezen a lemezen. Nem próbálnak egy aktuális divatot követni, ezért 10 és 50 év múlva is ugyanilyen jó lesz hallgatni.
Ritka az a szövegcentrikus zene, amelynek a tisztán zenei része is kiemelkedő. Dávid képes gyönyörű zenei textúrákat létrehozni és alárendelni őket a dalszerkezetnek. Egy korábbi interjúban  mesélte nekünk, hogy nála előbb a dallam és a zene születik és van, hogy teljesen kész van a dallal, amikor megfogalmazódik a szöveg. Érthető egy multiinstrumentálistánál, aki jó hangszerelő és hangmérnök is. De a hab a tortán az, hogy a szöveg itt nem egy kényszeradalék, mint sok más dalíró zenésznél. 

A koncert Facebook eseménye ITT.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 14.
Harmadik alkalommal rendezik meg Balassagyarmaton a Palóc Ligetben a Palóc Futamot június 15-én. A könnyűzenei tehetségkutató ezúttal számos kísérőprogrammal bővül,
2024. 05. 13.
A TikTok és az Instagram világában élő tizenévesek mellett a két huszonéves srác már veteránnak számít. Óriási online nézettség és Budapest Park – a 30-an túli öregek csak nézik ezt a jelenséget és nem értik :-)
2024. 05. 12.
Április 8-a és 18-a között került sor harmadik kalkuttai tanulmányutamra, most kifejezetten a baul fakír zene tanulmányozásával voltam elfoglalva. Közben felvettük ezt a Rabindranath Tagore szerzeményt.
2024. 04. 30.
"Nincs vissza" címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt...
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink