Sergő Sára - Teljesen odavagyok

2023. 09. 03.

"A közösségi közlekedésben figyelem a velem együtt utazókat, és igyekszem kitalálni a külső jegyek alapján, kinek milyen élete lehet. A dalaim elsősorban különböző női sorsokról mesélnek néha mély fájdalommal, olykor pedig bohókásan."

Magyar Krónika interjú

Bemutatjuk Sergő Sára első szólóalbumát, amely a Dalok.hu terjesztésében jelent meg a napokban.

Nemcsak előadóval állunk szemben - a zenét és a szöveget is Sára írta, és megtalálhatóak a lemezen novellái is.
Szerinte legfőképpen az egykor tanult népdalok, sanzonok és a kortárs magyar alternatív zene szövegei és dallamvilága (Kollár-Klemencz László, Kaukázus, 30Y, Hiperkarma), a magyar beatkorszak nagyjai (Illés, Koncz Zsuzsa, Zorán, Kovács Kati) és a 30-as évek sanzonjai (Karády Katalin) hatnak alkotásaira, de az általa írt dalokról így írt a Hajónapló Youtube csatornája: „A sanzonok világából merítő magyar nyelvű dalok pici jazz-es beütéssel”.

Sára a lemezéről:

Az album dalai és novellái különböző életutakról mesélnek: néha bohókás, balatoni retro hangulatban, szívmegszakadósan... A koncertszínházas albumot nyár elején mutattuk be a budapesti Három Holló Kávéház színháztermében, ahol Makk András jazzgitáros társam és Kelecsényi Panni színésznő kollégám csempészett plusz varázslatot játékával és a dalok között közreműködött az általam írt novellákkal. A dalok alapvetően sanzonos, folk-poppos, bosa novás hangulatúak, de a különböző hangszerelés néhol más-más stílusba repít minket el. 


Az album történetének legelső megállója a "Teljesen odavagyok" animációs videóklip, mely az alkotók ( Sergő Sára + Paczolay András designer-formatervező) ötleteiből, a dalhoz és a közösségi közlekedéshez fűződő hangulatokból, színekből és főként valós budapesti felvételekből táplálkozva, a mesterséges intelligencia segítségével készült el. 

 

A lemezt ITT tudod letölteni, ITT pedig meghallgathatod az ismert platformokon.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 12.
Április 8-a és 18-a között került sor harmadik kalkuttai tanulmányutamra, most kifejezetten a baul fakír zene tanulmányozásával voltam elfoglalva. Közben felvettük ezt a Rabindranath Tagore szerzeményt.
2024. 04. 30.
"Nincs vissza" címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt...
2024. 04. 30.
Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.
2024. 04. 29.
Május 23-a és 28-a között turnézik a Djabe Chieli Minucci amerikai gitárossal, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Celine Dion, Lou Reed és Jennifer Lopez. Új Djabe album is jön.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink