Riot! – magyar punk női nemben

2023. 09. 04.

Egy igazi hiánypótló válogatással állunk szemben. A „Riot! Women from the hungarian wasteland” a 2010-es, 20-as évek, magyar, női, underground punk hardcore zenekarok színterét és mondanivalóját szándékozik dokumentálni. Ja, hogy alig ismerik őket? Nos, hát éppen ezért! Számozott LP+booklet formátumban jelenítette meg a Trottel Records, digitálisan a Dalok.hu terjeszti. A sorozat első albumán /vol.1/ szereplő zenekarok: Halott
Kígyók, Holnaplányok, Kultivátor, Palánta, Plüssnapalm és a Piresian Beach. Minden formáció más stílus, a klasszik punk '77-től kezdve, pszichedelikus punk hardcore, noise, post punk, garázs punk esős napokra
- minden van benne. 


„Itt és most szó sincs efféléről: húsba vágó életérzések, szabad szájú és találó beszólások, sok-sok ötlet, karcos és húzós gitárzúzások a jussunk, és bevallom rég esett ennyire jól olyan zenéket hallani, amik nem hagynak elinalni a rögvalóság elől. Sőt, kifejezetten felszabadító érzés, hogy sikerült összerakni egy olyan anyagot, amiben minden a helyén van, és még a lazább grúvokkal operáló zenék is működnek, és ahol az összes bandának olyan erős a karaktere, amitől tovább akarom hallgatni őket.”
Lángoló Gitárok kritika


Az albumot ITT, ITT pedig eléred a digitális platformokon. 

A napokban elbeszélgettünk a válogatás kiadójával, Rupaszov Tamással a lemezről és sok minden másról, lejjebb találod a podcastunkat.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink