Premier! Negyvenkettő: Félkész dal

2021. 05. 11.

Ma jelent meg a Dalok.hu terjesztésében a Negyvenkettő zenekar új kislemeze Félkész dal címmel. A megszokott, vidám alteres szöveg ezúttal reggae-s lüktetéssel szólal meg, amit egy ütős hegedűszóló tesz még különlegesebbé. A dalt György Andi énekli, aki most először kapott önálló szerepet Nagy Balázs Krisztián énekes-dalszerző mellett; viszont ez a dal kifejezetten neki készült, így ebben övé a főszerep.

„Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer egy beszélgetés során azt mondtam a Balázsnak, hogy én »szeretem a félkész dolgokat«, mire ő félbeszakított, hogy ez egy jó szöveg, amiből számot kell írnunk. Később ehhez jöttek még ötletek, és amikor összegyűlt egy dalnyi anyag, összeraktuk és felvettük, így lett a félkészből egész.” – mondta György Andi a szám születéséről.

Az alter/indie vonalon mozgó Negyvenkettő első EP-je 2018-ban jelent meg Járat a Holdra címmel. Az albumkezdő dal, a Semmi, a Petőfi Rádióban debütált. A Tovább tart című sláger klipjét, amely a szerelmi csalódásból csinál keserű viccet, 2018 nyarán a Recorder mutatta be, tévés premierje az M2 Petőfi TV műsorán volt, a lemezbemutatónak pedig a TRIP hajó adott otthont.

A Járat a Holdra című, négy számot és egy bónusztracket tartalmazó középlemezen ráadásként a zeneipart fricskázó Szórakoztatóipari gyár című dal kibővített verziója hallható, amelyben a csapat több zenész barátja is szerepel vendégénekesként: Kardos-Horváth János (Kaukázus), Borovitz Tamás (Malacka és a Tahó) és Kovács „Indigó” Pista (Indigó Utca).

ITT tudod letölteni a Dalok.hu-n.

A dal elérhetősége az ismert platformokon ITT.
 
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 08. 24.
Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű részvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.
2021. 10. 05.
A lemezről bővebben is mesél Ricsipí és Qka MC október 14-én a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az albumot meghallgathatja a közönség a két rapperrel.
2021. 10. 05.
Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, valamint megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagy döntőjét is, amit a Lanou zenekar nyert meg. 
2021. 10. 04.
A Dalok.hu terjesztésében nemrég megjelent világzenei album dalai komoly szakmai elismerést váltottak ki. 2021 a Lanou éve.
2021. 09. 30.
A ProArt Szövetség a napokban publikálta a 2021. évi Zeneipari Jelenéséhez készült zenészfelmérése részeredményeit.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink