PANKKK - HUNGAROCONNECTIONS 2008/II.

2008. 10. 08.
Budapest, 2008. október 6. - A most hatodik alkalommal kiírt HungaroConnections program az Előadóművészi Jogvédő Iroda és a PANKKK közös kezdeményezése, s elsődleges célja, hogy a hazai és külföldi zenekarok közös koncertjeinek támogatásával elősegítse a szakmai kapcsolatteremtést és egymás zenei kultúrájának megismerését.

Az aktuális programra 2008. október 15. és 2009. január 31. között lezajló cserekoncertekkel lehetett jelentkezni. A 2,5 millió Ft-os pályázati keret 25 csere, tehát összesen 50 koncert támogatását teszi lehetővé. 49 hazai zenekar adott be érvényes pályázatot, tehát összesen 98 cserekoncertre érkezett be támogatási igény, s ezek közül a Dalok.hu és a PANKKK képviselőiből álló kuratórium döntése alapján az alábbi párosítások nyertek:

Angelus - Neurasthenia (SK)
Anima Sound System - Appendix (SK)
Bankrupt - DeeCracks (A)
Bridge To Solace - Nothing Gold Can Stay (A)
Budafok Big Band - Big Band Josip Forembacher (CRO)
Cadaveres - State of Distrust (D)
Chief Rebel Angel - Boozing Truckers (F)
Esclin Syndo - The Lift (SLO)
Jazzrulett - KIM (RO)
Későbánat - Rockvailer (RO)
Kötelező Közhelyek - Support (A)
Kvark - Nedelni Lide (CZ)
Metrosection - My Baby Wants To Eat Your Pussy (D)
Mizantrop - Puding Pani Elvisovej (SK)
Neochrome - Darkfall (A)
Pozvakowski - Hexenbrutal (SLO)
Salvus - Phoenix (SK)
Soundshine - Mnemonic (D)
Stereomilk - Alex (POL)
Sunscreen - The Jimmy Hofer Band (A)
Superbutt - Dirty Shirt (RO)
Tisztán a Cél Felé - Batina (SLO)
Trottel - Draganoise (SLO)
Tűzmadár (Flameborn) - Chain Reaction (POL)
Watch My Dying - Sekhmet (CZ)

A HungaroConnections és a PANKKK vidéki klubkoncert támogatási program aktuális koncertjeinek folyamatosan frissített listája megtalálható a www.myspace.com/pankkk oldalon.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink