Őszi koncertözön!

2007. 09. 10.

Bár idén már jó néhány emlékezetes könnyűzenei koncert helyszíne volt a főváros, az ősz beköszöntével sem maradunk program nélkül: top DJ-től öreg rockerekig mindenféle előadó megfordul a legnagyobb hazai városokban.

A sort szeptember 15-én napjaink egyik legismertebb, Grammy-díjra is jelölt német DJ-je, Paul van Dyk nyitja, aki a SYMA Csarnokba várja rajongóit, hogy egy többórás bulin mutassa be legújabb,
In Between című lemezét. Ugyanezen a napon a nyolcvanas évek Magyarországá-nak egyik legismertebb formációja, az R-Go áll újra ösz-sze egy koncert erejéig: az eredeti felállás, vagyis Szikora Róbert, Környei Attila, Kozma Tibor, Holló József és Barile Pasquale a Kisstadionban ünnepli az együttes 25. születésnapját.

Másnap a hiphop és a rap kedvelőit a Black Eyed Peas várja a Papp László Budapest Sportarénába. A Grammy-díjas formáció egyszer már járt nálunk, most nagy valószínűséggel nemcsak a legutóbbi, Monkey Business című albumukról hallhatunk dalokat, hanem a korábbi lemezekről is. Előzenekaruk meglepő módon az egészen más stílust képviselő Hooligans lesz.

Szűk egy hónappal később, október 10-én az angolok egyik aktuális kedvence, a Muse játszik szintén az Arénában. A tavaly megjelent Black Holes and Revelations című albumukkal elnyerték az év legjobb élő bandája címet is, sok egyéb díj mellett. Idén már kétszer töltötték meg a 75 ezres, újjáépített Wembley-t, számos fesztiválon is felléptek, miközben új albumon dolgoznak - nagy valószínűséggel a budapesti koncert sem lesz unalmas.

Október 19-én a kilencvenes években igencsak népszerű csapat, a No Doubt ma már szólóban sem kevésbé sikeres énekesnője, Gwen Stefani énekel az Arénában. Igaz, szólókarrierjének slágerei, mint a Hollaback Girl vagy a Cool nem érték el mondjuk a No Doubt-féle Don't Speak sikerét, de azért elég népszerűek lettek ahhoz, hogy Stefani több millió lemezt adjon el világszerte.

November elején, egészen pontosan 6-án egy már-már ismerősként visszajáró csapat, a negyven éve a hard rocknak élő Deep Purple érkezik az Arénába. A világ leghangosabb rockzenekara címmel felruházott legendás csapat már jó ideje a Don Airey, Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse, Ian Paice felállásban játszik, mostani turnéjukon legutóbbi, Rapture of The Deep című albumukat mutatják be. Másnap egy újabb nagy öreg lép színpadra: Joe Cocker majdnem negyven éve, a legendás woodstocki fesztiválon tűnt fel. Azóta folyamatosan írta a slágereket, most a debreceni Főnix Csarnokba Hymn 4 My Soul című idei albumával érkezik.

November 10-én az egyik legismertebb hazai énekes, Charlie ünnepli meg az Arénában, hogy negyven éve van színpadon. A zenész több együttesben játszott, jó tíz éve szólókarrierbe kezdett - nem is sikertelenül, lemezei rendre arany és platina minősítést kapnak, sőt a füstös hangú énekes egy gyémántlemezzel is büszkélkedhet.

Karácsony után, december 27-én pedig egy igencsak különleges formáció zárja az idei koncertek sorát: Woody Allen és New Orleans Jazz Bandje szerez felejthetetlen estét a rajongóknak a Budapest Sportarénában

Népszabadság • Serfőző Melinda   • 2007. szeptember 8.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink