"Nő kocsma nagyon jó" - a Napfonat új klipje, koncert és workshop

2024. 03. 03.

„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni."

A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.

A Napfonat női a cappella együttes második nagylemeze  tavaly jelent meg . A Harmatcseppben él a világ bennem egy saját szerzeményekből és népdalfeldolgozásokból álló világzenei anyag, amely a négy őselem tematikáját járja körül és mely decemberben felkerült a World Music Charts Europe nemzetközi világzenei toplista 11. helyére is.

A pár napja megjelent Csendesen! a lemez legvidámabb dala, amelyhez egy vagány klipet készítettek a lányok.

„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni. Régóta szerettünk volna együtt dolgozni Lippai Balázzsal, és a közös munka minden elképzelésünket felülmúlta. Balázs és stábja egy olyan különleges hangulatot és világot álmodott körénk, és jelenített meg tökéletesen, amit kezdettől fogva imádtunk, így váltunk reneszánsz, hedonista lánycsapattá a gyönyörű pusztazámori kastélyban. Fantasztikus statisztáink voltak, akik egész nap kitartóan táncoltak velünk. :) A dolog iróniája, hogy Anita az egyetlen közöttünk, aki szinte soha nem iszik alkoholt, és ő alkotta a Csendesen!-t.”

 

A Napfonat következő koncertje: március 7. Turbina Noémo zenekarával közösen. 

A Napfonat tavaszi énekworkshop sorozata pedig március 23-án indul. 
Részletek és jelentkezés: ITT.

Alább pedig meghallgathatod a pár hete megjelent interjúnkat a zenekarral, amelyben kitérünk a nemzetközi gyökereikre, a workshopjuk témáira, a chi-kung és a dráma szerepére.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 14.
Harmadik alkalommal rendezik meg Balassagyarmaton a Palóc Ligetben a Palóc Futamot június 15-én. A könnyűzenei tehetségkutató ezúttal számos kísérőprogrammal bővül,
2024. 05. 13.
A TikTok és az Instagram világában élő tizenévesek mellett a két huszonéves srác már veteránnak számít. Óriási online nézettség és Budapest Park – a 30-an túli öregek csak nézik ezt a jelenséget és nem értik :-)
2024. 05. 12.
Április 8-a és 18-a között került sor harmadik kalkuttai tanulmányutamra, most kifejezetten a baul fakír zene tanulmányozásával voltam elfoglalva. Közben felvettük ezt a Rabindranath Tagore szerzeményt.
2024. 04. 30.
"Nincs vissza" címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt...
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink