Megjelent Burai Krisztián legújabb nagylemeze, "Valentine" címmel

2024. 06. 11.

A 2018- s „Szárban Sztár” műsorba állócsillagként berobbanó Burai Krisztián neve nem ismeretlen sem a televízió nézők, sem az internetet preferáló média fogyasztó zenerajongók köreiben. Mág azt is mondhatjuk, hogy Krisztián az elmúlt években amolyan sztárproducerré nőtte ki magát, számos esetben nagy szerepe volt akkoriban ismeretlen, de mára népszerűvé váló hazai előadók pályafutásának a felívelésében, miközben épített egy rendkívül sikeres szólókarriert is. 

Három hónappal ezelőtt jelent meg például legutolsó dala „100 év” címmel, melyet Rácz Gergő és Knoll Gabriella közreműködésével alkottak meg közösen, stílusa pedig leginkább a 60-as, 70-es évek klasszikus soul zenéje modern, „new wave” köntösbe bújtatva. Ehhez a dalhoz „Leho” egy már-már netflixes produkcióra emlékeztető, szenvedélyes klipet álmodott meg, amely ötvözi a vintage és a modern filmes elemeket” – mesélte Krisztián. Burai Krisztián Rácz Gergővel való zenei kapcsolata korábbra nyúlik vissza: több közös slágerük is nagy sikert aratott, például a Rossz vér vagy a Szédíts másvalakit.

A két előadó remekül kiegészíti egymást, Krisztián úgy fogalmazott, „a közös munka mindig felüdülés”. Knoll Gabit pár évvel ezelőtt, a Song Writing Campen ismerte meg, és már ott elbűvölte a lány különleges hangja és hozzáállása. „Tudtam, hogy ehhez a dalhoz Gabi énektudása, hangszíne lesz az a plusz, amire szükség van. Úgy érzem. hármunk egyvelegével vált a 100 év egy teljes egésszé” – tette hozzá.

Az új anyagon „Valentin” több közreműködővel dolgozott együtt. „Ezen az albumon szerelmes dalok vannak – ezt a címe is tükrözi –, és mindez elsőre klisének tűnhet, de számomra sokkal több mindent hordoz magában. A szerelmet sokféleképpen meg lehet közelíteni, így mindenki magára találhat a sorokban, de én mégsem ezért szerettem volna megcsinálni ezt. Ebbe az albumba teljesen beletettem magam, az érzéseimet, az idáig megtett utamat, a lelki fejlődésemet, ami folyamatosan zajlik. Számomra a békét, a harmóniát jelenti, emellett azt, hogy visszataláltam önmagamhoz” – fogalmazott Krisztián. 

A Valentine tehát egy visszatérés, mégpedig igen sokoldalú: leginkább az afrobeat dominál, de felfedezhetünk trap-, reggae- és karibi elemeket is dalokban, melyek közül a Baxtalo című dalhoz (Burai x Merci B) klip is készült, a lemez a megjelenésével egy időben.


MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 27.
„Az ’Üvegvilág’ című kislemezem az eddigi életem átfogója. Igyekeztem belecsempészni olyan elemeket, amelyek örök életemre elkísérnek..."
2024. 05. 27.
Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót június 9-én a Kobuci kertben.
2024. 05. 23.
A Fanfara Complexa moldvai csángó, román és cigány dallamokon alapuló, ritmusos tánczenét játszik. A balkáni hangulatú zene egy mára letűnni látszó falusi világ kissé eklektikus lakodalmi, báli hangulatát idézi.
2024. 05. 21.
A POLYGLOT egy új daltertejesztési modell és szakmai hálózat, ami az európai nyelvi és kulturális sokszínűséget érvényesíti az uniformizálódó piacon. Jelentkezz, ha dalszerző vagy!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink