Megjelent a Maxisun és a Balkán Fanatik új közös dala

2024. 02. 20.

Közös dallal próbája felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és ezáltal a Velencei-tó kiszáradására a Balkán Fanatik és a Maxisun együttes az új dalában, a Mogyorófavirágban.

A Maxisun zenekart Riskó Áron énekes, dalszövegíró és zeneszerző, valamint Barczi Gábor basszusgitáros, zeneszerző alapította valamikor a kétezres évek drekán. A két jóbarát már a kilencvenes évek elejétől alkotott különböző zenei formácókban, mígnem kiötlötték a Maxisun koncepciót, ahova meghívták barátaikat zenélni és a lassan két évtized alatt jónéhány ismert zenész megfordult már valamelyik Maxisun lemez, vagy klip készítésénél a zenekar házatáján,  mint például Dj. Fix-t, és Szbaó András (FreshFabrik), Somogyvári Dani (gitár, zeneszerző), Szigeti Ákos (The Criples, gitár), Hubs Huba (gitár), Szabó Ádám (gitár), stb. 

Rriskó Áron a zenekar motorja így beszél legújabb daluk és klipjük mondanivalójáról: „Ez a világ olyan, mint a mogyorófavirág, sokat ígér, keveset ad” – állítja a Balkán Fanatik és a Maxisun együttes az új dalában.

A Mogyorófavilág című új szám a napokban jelent meg, és stílusában hűen tükrözi az úgymond „West Balkán”-életérzést, az ethno-technót. Az előadók szerint nem is akar más lenni ez a mű, mint egy lakossági ethno-techno balkánosra fűszerezve. Az új számhoz már klip is készült, amelynek a forgatása a tömeges nyári halmérgezés és vízszintcsökkenés sújtotta Velencei-tó partján történt.

A klip fő üzenete, hogy óvjuk és foglalkozzunk a kiszáradás felé robogó második legnagyobb tavunkkal, mert – az okkal felkapott Balaton mellett – a Velencei-tó gyönyörű, szükségünk van rá és komoly értéket képvisel hazánkban. – Ha nem figyelünk oda és nem lépünk gyorsan, akkor pár év múlva már csak egy elmocsarasodott valamit találunk a tó helyén – mondta Riskó Áron, a Maxisun énekese. Az alter-pop zenekar korábban már a drogok negatív hatására és a szeretteinkre, gyermekeinkre leselkedő veszélyekre is felhívta a figyelmet a számaiban.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
2024. 03. 31.
Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra.
2024. 03. 18.
"Sosem élveztem még annyira a számírást. Volt, hogy egész furcsa ötletek is jöttek, de voltam elég bátor, hogy kibontsam". Új magyar-osztrák jazz album a BMC kiadásában.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink