Kolibri - Nagyon jó, Nagyon rossz, Nagyon jó

2023. 01. 09.

„Bandi vagyok, és olyan zenét csinálok ahol az Alter/Indie műfaját keverem elektronikus elemekkel.” – ez áll Kolibri (Bognár Bandi) Facebook oldala bió részében.

 „A fiatal hazai popzenész-generáció egyik legnagyobb hangja” (Recorder) 2018-ban kezdte el pályafutását. Az elején angolul énekelt, később megtalálta magyar hangját. Gyorsan terjedt el a híre, a KERET tehetségkutató 30 legjobb produkció közé jutott, ami lökést adott a karrierjének. A szentendrei fiatal gitáron írja meg a dalait és saját szobájában veszi fel őket, a singer-songwriter megközelítést vegyítve elektronikus megoldásokkal. 

2023 első megjelenései között szerepel Kolibri új albuma, a Nagyon jó, Nagyon rossz, Nagyon jó. A kilenc, néhol csúnya szavaktól sem mentes dalt tartalmazó albumot ITT töltheted le, akár CD minőségben.

„Kiskoromtól jártam trombitálni zeneiskolába, meg kórusba énekelni, illetve elég hamar elkezdtem verseket is írni. A zenélés akkor kezdődött, amikor a Twenty One Pilots-nak láttam a YouTube-on egy akusztik sessionjét, ahol a frontemberük minden dalukat egy szál ukulelén adta elő. Baromira megfogott, és másnap vettem egy ukulelét. Szép lassan a botladozó angol szövegeket magyar szövegekre cseréltem, az ukulelét pedig gitárra.” – így foglalta össze történetét a Recordernek a fiatal énekes.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 03.
A klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó "The Trousers" srácai új klippel rázzák fel február utolsó hetét. 
2024. 02. 24.
Az  immáron  télen is, de sportosra  váltva üzemelő Budapest Park még épphogy csak elbúcsúztatta a sok éve sikeres koriszezonját, de már szinte teljes a tavasztól őszig tartó zenei program repertoárja.
2024. 02. 20.
Közös dallal próbája felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és ezáltal a Velencei-tó kiszáradására a Balkán Fanatik és a Maxisun együttes az új dalában, a Mogyorófavirágban.
2024. 02. 20.
Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyan zenészek erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob).
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink