Ki-Látó - gálakoncertek

2008. 04. 16.
szombat, 19.00, koncertterem
2008. április 19.
Török Tilla zenekara, Club Era és Lower House

A tehetségkutató verseny három második helyezettjének koncertje;
NÉPZENE - VILÁGZENE - JAZZ műfajokban.

Török Tilla és zenekara
Moldvai és gyimesi dallamok. Gyimesből keserves és táncdallamok valamint moldvai tilinkómuzsika.
Török Tilla és két testvére azok sorába tartozik, akik nem tartják összeegyeztethetetlennek a hagyományos népzene űzését és a tényt, hogy a 21. század generációját képvisel. Ráadásul „határon túlról”. A fiatal vajdasági csapat lendületével és hitelességével nagyon is esélyes arra, hogy szívünkbe lopja magát.

Lower House
Ennek a rendhagyó duónak az ötlete 2006-ban fogant meg bennem, amikor megláttam és meghallottam Bizják Gábort kürtölni a Boragóban. Elhívtam őt egy kísérleti stúdiózásra, melyhez írtam egy számot kifejezetten akusztikus basszusgitárra és vadászkürtre (Bittern's Breakfast, azaz A bölömbika reggelije címmel). A felvétel remekül sikerült, nem sokkal utána úgy döntöttem, hogy ezt a duózást tovább kell folytatni. Nagy öröm számomra olyan profi és olyan laza kürtössel zenélni, mint Gábor. Később a zenekar tagsága kiegészült Zámbó Tamás gitárossal, akivel sokáig zenéltem együtt saját triójában. (Szendőfi Balázs)
Bizják Gábor - vadászkürt
Zámbó Tamás - akusztikus gitár
Szendőfi Balázs - basszusgitár


Club Era
A 2002 ben alakult esztergomi zenekart saját városuk és környékén már nem kell bemutatni. Lendületes fiatalok a legkeményebb energiával vetik bele magukat hangszereikbe, a hegedü vezérletével, akusztikus hangszereléssel, képesek letarolni a hallgatóságot. Zenéjük ott történik a színpadon, nincs becsapás, nincs illúzió, amit hallunk, megtörténik, az maga a történet. Különbözö népek bújnak a hangokba Rajistántól a kelta földeken át megjárva Moldvát juthatunk Ausztráliáig, de alapvetöen a magyar csürt- és világot döngölö zenei habitussal. Instrumentális játékuk, melyben a hegedü és a fuvola párbeszéde idönként párbajba csap, néha letisztul, és kiemel a fényre. Az Club Era erös, ütemes kísérettel és az ösi dallamok valamint a rögtönzött szólók keverékével olyan élményt nyújt, mintha most szólalna meg egy olyan zene ami mindig is ott volt bennünk. Az Esztergom bazilikájánál utcazenészekböl alakult, világzenét játszó Club Era elérte a hetenkénti koncertezést. Meghívott zenészek voltak már Szlovákiában, Franciaországban, és Németországban is. Aki ki akar lépni a minden fesztiválon hallható néhány világzenei együttes köréböl, a Club Erával megláthat egy jellegzetesen nem pesti, egy sajátos légkörben alkotó csapatot.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink