Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig, zeneipart működtető nők népszerűsítik az ügyet 

2024. 04. 30.

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én. Az Él a Zene! célja előtérbe helyezni a magyar szerzőket, előadókat és dalokat. Az EJI és az Artisjus Egyesület által támogatott kezdeményezésnek négy olyan nő a nagykövete, akik munkájukkal hidat jelentenek a dalok és a közönség között. 

Az Él a zene! a magyar könnyűzene napja hívatott lenni, és népszerűsíti a magyar dalokat, szerzőket, előadókat. A kezdeményezés még 2022-ben indult, amikor közel ezer magyarországi üzletben egy napon át kizárólag magyar zene szólt. Az Él a Zene! tavaly további boltokkal bővült, idén pedig még többen csatlakoztak hozzá. 

Az ügyet felvállalta négy háttérzene-szolgáltató, a MoodMedia, a 3G Multimédia, Music Engine és a KittoMedia, nekik köszönhetően több mint kétezer üzletben, bútoráruházban, gyorsétteremben, hipermarketben, szállodában, benzinkúton, étteremben, fitnesz teremben, cukrászdában, liftben, szól majd magyar zene május 9-én. A kezdeményezéshez sok rádió és zenetévé csatlakozott, köztük a Radiocafé, a Manna FM, a Magyar Katolikus Rádió, a Klasszik Rádió és a Sláger TV. A médiumok legtöbbje kizárólag magyar zenét játszik május 9-én. Szintén részt vesz a programban hazai előadók kizárólagos játszásával több mint 100 iskolarádió a DUE Médiahálózat szervezésében. 

Magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszának rajt és cél, illetve részhajrá helyszínein. A szervezők minden partnerüknek egy dallistát is kiajánlottak, mely jelentős részben induló együttesek szerzeményeit tartalmazza, ezzel külön felhívva a figyelmet a friss, nagyközönség által még kevésbé ismert magyar előadókra.
Az Él a Zene! négy olyan zeneiparban dolgozó nőt kért fel az ügy nagykövetének, akik hidat jelentenek a dalok és a hallgatóság között, mi több, nagyon sokat is tesznek azért, hogy a közönséghez eljusson a magyar zene. Nagykövetként népszerűsíti az Él a Zene!-t Major Brigitta produkciós menedzser, aki évről évre olyan nagy fesztiválok színpadmestere, mint az EFOTT, a Balaton Sound vagy a Sziget. Szintén az ügy mellé állt Sebestyény-Gallasz Enikő, a digitális zeneterjesztéssel foglalkozó WM Music Distibution ügyvezetője. Enikő és csapata több ezer előadó hangfelvételeit kezeli a stream szolgáltatóknál és a különböző online platformokon. Vállalta a nagykövetséget Oszkó-Jakab Natália is, az általa irányított Művészetek Völgye és Kerekdomb Fesztivál minden évben közel 200 ezer zeneszerető embernek nyújt kikapcsolódást. A kezdeményezéshez csatlakozott Koltay Anna is, aki a Petőfi TV főszerkesztőjeként, és a BP Underground zenei dokusorozat társrendezőjeként sokat tesz a magyar könnyűzenéért.

Az Él a Zene! magyar könnyűzenei nap szervezője a Fülesbagoly Alapítvány, főtámogatója az Artisjus Egyesület, támogatója az Előadóművészi Jogvédő Iroda, stratégiai partnere a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége, a Music Hungary Szövetség és a WMMD.

- A zene szellemi és üzleti értéket is teremt, a jogdíj ezt az értéket forintosítja a dalszerzőknek, hogy mindig új dalok szülessenek. Így él a zene. Jó évente egy napon ezt tudatosítani magunkban, odafigyelni arra, hogy milyen sok helyen szól a zene, és figyelmünkkel támogatni a magyar zenészeket – mondta Tóth Péter Benjamin, a főtámogató Artisjus kommunikációs vezetője.

Az Él a Zene! Facebook-eseménye:
https://www.facebook.com/events/737694661864041/
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 06. 06.
A Cimbiózis Trió és a Concerto Budapest égisze alatt működö Ligeti Ensemble közös lemeze, a Responses to Ligeti megkapta a Citizen Jazz ÉLU. Az album kiadója a BMC.
2024. 05. 27.
„Az ’Üvegvilág’ című kislemezem az eddigi életem átfogója. Igyekeztem belecsempészni olyan elemeket, amelyek örök életemre elkísérnek..."
2024. 05. 27.
Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót június 9-én a Kobuci kertben.
2024. 05. 23.
A Fanfara Complexa moldvai csángó, román és cigány dallamokon alapuló, ritmusos tánczenét játszik. A balkáni hangulatú zene egy mára letűnni látszó falusi világ kissé eklektikus lakodalmi, báli hangulatát idézi.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink