Kalapács - Friss nagylemez és tribute album is készült!

2020. 09. 27.

Rengeteg új információ érkezett a zenekar 20. születésnapi évében megjelenő két friss Kalapács kiadványról. A "Világvégre" című új nagylemez, és a 30 zenekar összefogásával készült "Kikalapált dalok" című Kalapács tribute album novemberben jelenik meg, a rajtuk hallható dalokat mától kezdve, a megjelenésig minden hétköznap különleges formában hallhatjuk. A feldolgozott dalokból a premiert megelőző este egy részletet is kapunk, melynek megfejtését minden nap 14:00 és 15:00 között a Rocker Rádióban hallhatjuk először. 

A műsorban megszólal a teljes feldolgozás, az eredeti verzió, illetve több Kalapács dal, valamint a feldolgozó dalai, de a zenekarok és Kalapács József is beszélnek a dalokról!

A Rocker Rádiós napi "Kalapács óra" után 15:00-kor természetesen a teljes napi dal elérhető lesz a Hammer Music YouTube csatornáján is. Az album előrendelése jövő hét végére várható, és teljesen új Kalapács dalok érkezését is ígérték a feldolgozások között. A sort a mai napon két zenekar indította, a Down For Whatever és a Phoenix Rt. által készített feldolgozásokat, és a zenekarok üzenetét már meg lehet nézni -és hallgatni az alábbi linkeken. 

Down For Whatever - Az én keresztem (Kalapács feldolgozás)

A Down For Whatever zenekar üzenete:
www.facebook.com/watch/?v=976840986164892&extid=Uudz3ZXHX64SOe4p 

Phoenix Rt. - Nincs baj (Kalapács feldolgozás)

A Phoenix Rt. zenekar üzenete:
www.facebook.com/watch/?v=1155028374890778&extid=L6gIJeejeOkWRCsn 

A részletekről a Kalapács zenekar tett ki közleményt Facebook oldalán:

"2020 minden nehézség ellenére a Kalapács zenekar nagyon fontos, jubileumi éve, és nagyon izgalmas meglepetésekkel készülünk Nektek a 20. zenekari szülinapunkra!

November elején egyszerre 2 Kalapács kiadvány is napvilágot lát: "Világvégre" címmel egy vadonatúj stúdióalbum, 12 új Kalapács dallal, a tervek szerint CD-n, MK-n és LP-n is, illetve "Kikalapált dalok" címmel egy nagyon különleges, 30 dalos dupla feldolgozás album, ahol 30 különböző zenekar játszik egy-egy Kalapács dalt az elmúlt 20 év lemezeiről. Barátok, pályatársak, klasszikus bandák és feltörekvő, izgalmas új csapatok - természetesen a rock / metal mezőny legjobbjai, de lesz pár nagyon érdekes "kakukktojás" is. (Ennek a borítóját láthatjátok most - ha valakinek ismerős, az cseppet sem a véletlen műve.)

Ez a tribute lemez elsősorban a legfanatikusabb Kalapács barátok számára, előjegyzésben lesz elérhető az új albummal együtt, de az összes átdolgozást holnaptól egészen a megjelenésig folyamatosan megmutatjuk Nektek - egy kicsit szokatlan formában."

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 11. 20.
A Dalok.hu terjesztésében jelenik meg a magyar techno úttörője debütáló, 1993-as albuma. Az idén 29 éves Liquid Limbs  "Living In The House" című első sikerdala a '90-es évek elején szinte egyedül megalapozta a hazai elektronikus zenei élet jövőjét. 
2020. 11. 23.
Magyarország egyik legmeghatározóbb férfi hangja csodálatos önfeltáró dallal jelentkezik, megérkezett az „Ezt akartad”! Nem titok, hogy Freddie legtöbb dalszövege egy zenébe írt kitárulkozás is, amin keresztül közelebb kerülhetünk hozzá.
2020. 11. 21.
Online formában folytatódik a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramjának ingyenes edukációs sorozata, a Backstage.
2020. 11. 18.
A Dalok.hu szerkesztősége mély fájdalommal vette tudomásul és adja hírül, hogy hosszas betegség után 77 éves korában elhunyt Benkő László, az Omega együttes alapítója.
2020. 11. 18.
Közvéleménykutatást tartott a DUE Médiahálózat 14 és 24 év közötti fiatalok körében. A szervezet megkérdezettek zenei ízlésére volt kíváncsi arra, hogy milyen magyar zenei produkciókat ismernek és kedvelnek.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink