Kalapács - Friss nagylemez és tribute album is készült!

2020. 09. 27.

Rengeteg új információ érkezett a zenekar 20. születésnapi évében megjelenő két friss Kalapács kiadványról. A "Világvégre" című új nagylemez, és a 30 zenekar összefogásával készült "Kikalapált dalok" című Kalapács tribute album novemberben jelenik meg, a rajtuk hallható dalokat mától kezdve, a megjelenésig minden hétköznap különleges formában hallhatjuk. A feldolgozott dalokból a premiert megelőző este egy részletet is kapunk, melynek megfejtését minden nap 14:00 és 15:00 között a Rocker Rádióban hallhatjuk először. 

A műsorban megszólal a teljes feldolgozás, az eredeti verzió, illetve több Kalapács dal, valamint a feldolgozó dalai, de a zenekarok és Kalapács József is beszélnek a dalokról!

A Rocker Rádiós napi "Kalapács óra" után 15:00-kor természetesen a teljes napi dal elérhető lesz a Hammer Music YouTube csatornáján is. Az album előrendelése jövő hét végére várható, és teljesen új Kalapács dalok érkezését is ígérték a feldolgozások között. A sort a mai napon két zenekar indította, a Down For Whatever és a Phoenix Rt. által készített feldolgozásokat, és a zenekarok üzenetét már meg lehet nézni -és hallgatni az alábbi linkeken. 

Down For Whatever - Az én keresztem (Kalapács feldolgozás)

A Down For Whatever zenekar üzenete:
www.facebook.com/watch/?v=976840986164892&extid=Uudz3ZXHX64SOe4p 

Phoenix Rt. - Nincs baj (Kalapács feldolgozás)

A Phoenix Rt. zenekar üzenete:
www.facebook.com/watch/?v=1155028374890778&extid=L6gIJeejeOkWRCsn 

A részletekről a Kalapács zenekar tett ki közleményt Facebook oldalán:

"2020 minden nehézség ellenére a Kalapács zenekar nagyon fontos, jubileumi éve, és nagyon izgalmas meglepetésekkel készülünk Nektek a 20. zenekari szülinapunkra!

November elején egyszerre 2 Kalapács kiadvány is napvilágot lát: "Világvégre" címmel egy vadonatúj stúdióalbum, 12 új Kalapács dallal, a tervek szerint CD-n, MK-n és LP-n is, illetve "Kikalapált dalok" címmel egy nagyon különleges, 30 dalos dupla feldolgozás album, ahol 30 különböző zenekar játszik egy-egy Kalapács dalt az elmúlt 20 év lemezeiről. Barátok, pályatársak, klasszikus bandák és feltörekvő, izgalmas új csapatok - természetesen a rock / metal mezőny legjobbjai, de lesz pár nagyon érdekes "kakukktojás" is. (Ennek a borítóját láthatjátok most - ha valakinek ismerős, az cseppet sem a véletlen műve.)

Ez a tribute lemez elsősorban a legfanatikusabb Kalapács barátok számára, előjegyzésben lesz elérhető az új albummal együtt, de az összes átdolgozást holnaptól egészen a megjelenésig folyamatosan megmutatjuk Nektek - egy kicsit szokatlan formában."

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink