Jubileumi Rocksuli fesztivál Debrecenben

2008. 04. 15.
A debreceni székhelyű Más-Mozaik Szociokulturális Egyesület által működtetett Rocksuli idén ünnepli, fennállásának 18. évét, amely évet szeretnénk rendezvényeinkkel emlékezetessé tenni.
A Rocksuli 1989 óta Magyarországon egyedülálló módon és módszerekkel segíti a diákok könnyűzenei ismeretszerzését. Kezdetben 2 tanár és 10 diákból álló csoport mára valódi intézményjelleget ölt a maga 20 fős tanári karával és 450 fős tanulólétszámával. Minden évben a diákok vizsgát tesznek a tanultakból, márpedig egy zenész legjobban a színpadon nagy nyilvánosság előtt tudja megmutatni mit is tud. Félévzáró koncertjeink több mint 1500 néző előtt zajlanak kb 70 szám előadásával amit a tanulók egy hónapos próbaidőszak alatt csiszolnak színpadképessé.
"Az ünnepi év következő állomása a születésnapi gálakoncert. A koncertet 2008. április 17-én tartjuk Debrecenben, a Lovardában 19:00 kezdettel. A koncerten fellépnek a Rocksuli diákjaiból álló zenekarok, azok a zenekarok amelyben tanáraink zenélnek, illetve meghívott vendégeink zenélnek együtt egykori és jelenlegi diákjainkkal ill. tanárainkkal.
A koncert vendégei olyan ismert zenészek akik már egyszer voltak Rocksuli koncert résztvevői, de most újra elfogadták meghívásunkat, hogy egy koncerten újra színpadon állhassanak növendékeinkkel.
Akik már elfogadták felkérésünket: Lukács László és Fejes Tamás (Tankcsapda), Jamie Winchester és Hurtka Róbert, a Neck Sprain zenekar, Trócsányi Gergő és Hohl Árpád (Hollywoodoo), Fehérvári Attila (Black Out), Kowalsky meg a Vega zenekar, Takáts Tamás (Karthago), Terecskei Rita-Nagy Gábor-Sidlovics Gábor (Zanzibar), valamint végül de nem utolsósorban a háromszoros magyar bajnok DVSC labdarúgócsapatában szereplő Sándor Tamás és Dombi Tibor nevével fémjelzett Wyrfarkas zenekar.
A koncert további érdekessége, hogy vendégeink egymással is fognak játszani, törekedtünk az olyan párosításokra, amely egyéb színpadon még nem jött létre.
Kérem, hogy lehetőségeikhez mérten rendezvényünkről hírt adni szíveskedjen
Ha az Önök médiumától szívesen vennének részt, vagy tudósítanának rendezvényeinkről, kérem jelezzék az info@rocksuli.hu emailcímen vagy a 20/568-9789-es telefonszámon, hogy a sajtós névre szóló belépőkártyákat előkészíteni tudjuk. Ugyanezen elérhetőségeken további információval szolgálunk a rendezvényről."
 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink