Hobo-ünnep régi tagokkal

2008. 04. 18.

Hobbizenekarként alakult meg 1978. április 15-én a Hobo Blues Band, amely 30. születésnapját szeptember 27-én a Papp László Budapest Sportarénában ünnepli - jelentette be Földes László jó néhány korábbi tag társaságában.

- 63 évesen még vagyok olyan állapotban, hogy megköszönjem a kollégáimnak és a közönségnek az elmúlt éveket, ezért döntöttünk a jubileumi koncert mellett. Én ugyan szívem szerint egy legfeljebb 350 fős színházteremben tartanám ezt a koncertet is, mert a Hobo Blues Band máig megmaradt klubzenekarnak, de akkor rengetegen kiszorulnának, ezért mégis egy nagy helyszínt választottunk - mondta a zenész. Hozzátette: nem minden egykori tagot hívott meg, hiszen nem az a cél, hogy minden felállást bemutassanak, sokkal inkább az, hogy teljes, átfogó képet adjanak az elmúlt harminc évről. Az együttes jelenlegi tajgai (Fehér Géza, Gyenge Lajos, Hárs Viktor, Nagy Szabolcs) mellett a régiek közül ott lesz például Deák Bill Gyula, Póka Egon, Solti János, Tátrai Tibor vagy Tóth János Rudolf.

A koncerten nem hangzanak el versek vagy Hobo életművének más darabjai, kizárólag Hobo Blues Band-dalok. Egyetlen kivételt tettek: a Hey Joe-t nem hagyják ki a műsorból, amely este nyolckor kezdődik és a tervek szerint kifulladásig tart majd.



Népszabadság • S. M.   • 2008. április 18
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink