Dönts Guiness rekordot!

2008. 06. 02.
 
A balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál ebben az évben ismét Guinness rekordot készül dönteni. 2007-ben már sikeresen megdöntötték a világ leghosszabb koncertje rekordját, 192 órával, a 184 órát játszó japán muzsikusoktól véve el ezzel az elsőbbséget.
A helyszínen körülbelül 10-12.000 hallgató volt, az élő internetes közvetítést kb. 450.000-en látták, hallották a világból mindenhonnan, és a döntő pillanatokat az országos tv és a rádió is közvetítette. 

Mivel a rekordot Kanadában azóta 200 órával megdöntötték, így a szervezők ismét nekiugranak, hogy visszaszerezzék Magyarországnak az elsőbbséget! Az idén több, mint 200 órán keresztül terveznek játszani, június 21 - 30 között, éjjel-nappal, a balatonfüredi Kisfaludy színpadon. Az egész koncertet élőben közvetíti a UPC és az Algoritmic az interneten. 
A koncerten egy színpadon lépnek fel sztárok és kezdő zenészek, klasszikus zenészek, és rockcsapatok, bármilyen műfajban, bármilyen szinten. A rendezvényen a tavalyi évben fellépett többek között Andreas, a Fiesta, a Misztrál, a Los Vampiros, Dinnyés József, a Shadows Hungary Band, a Szélkiáltó együttes, az R.B. Kapitány Emlékzenekar, a Palinta Társulat, vagy az Alborada trió. 

Mindenki ingyen, az összefogásért, a zene szeretetéért játszik, énekel, dolgozik, vesz részt ezen a különleges eseményen! Az idei évre további új sztárokat, zenekarokat, zenészeket várnak a szervezők! Nem kötelező gitárral fellépni, vagy a csapatban gitárosnak lennie! 

Lenne kedve résztvenni egy ilyen eseményen? Ismer olyan muzsikusokat, akik szívesen játszanának a rendezvényen? Kérem, nézze meg a www.balatongitar.hu -t, ahol a Guinness rekorddöntés belső szabályzata is olvasható!
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink