Djabe új lemez és turné a Special EFX alapítójával

2024. 04. 29.

Május 23-a és 28-a között turnézik a Djabe Chieli Minucci amerikai gitárossal, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Celine Dion, Lou Reed és Jennifer Lopez. Új Djabe album is jön.

Chieli Minucci gitáros a nyolcvanas évek elején alapított világhírű amerikai jazz/funk/world formációnak, a Special EFX-nek alapító tagja és mai napig vezetője.

A nyolcvanas és kilencvenes években a Special EFX a tengerentúli jazz élet egyik legjelentősebb zenekara volt, és mind a mai napig kiemelkedő résztvevője, több Grammy jelöléssel a tarsolyukban.

Magyarországon a Djabe együttes vezetője, Égerházi Attila adta ki a legutóbbi Special EFX albumot vinylen. Ennek alkalmából a Djabe zenekar együtt játszott Chielivel a Budapest Jazz Clubban. A zenészek ekkor határozták el, hogy 2024 májusában közös európai turnéra indulnak.

A turné a Tour of Waterfalls címet kapta. A Djabénak és Chielinek is van egy Waterfall című kompozíciója. A két szerzemény foglalja keretbe a műsort, melyben Chieli Minucci, Djabe és Special EFX számok hangzanak majd el.

Chieli Minucci – gitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Barabás Tamás – basszusgitár
Zana Zoltán – szaxofon
Kaszás Péter – dobok, ének
Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek

A turné állomásai

május 23 – Budapest Jazz Club
május 24 – Ady Művház, Miskolc 
Előzenekar – Android
május 25 – Debreceni Egyetem, Liszt Terem
Előzenekar – Android
május 27 – Veszprém, Hangvilla Kamaraterem
május 28 – Szeged, IH

Chieli nem csak zeneszerzőként és zenekar vezetőként ismert, hiszen számos kiváló előadónak készített felvételt és lépett fel velük együtt. A teljesség igény nélkül Celine Dion, Lou Reed, Lionel Richie, Jennifer Lopez, Michael Bolton, Rupert Holmes, Anastasia, Gerald Veasley, Omar Hakim, Eric Marienthal és még sokan mások élvezhették a játékát lemezeiken és koncertjeiken.

Az Android a hazai progresszív zenei szcéna kiemelkedő zenekara. A miskolci és a debreceni koncerteken az új Wordless Scriptum albumot mutatják be. A felvételeiket nálunk is megtalálod.


Az új Djabe album egy Steve Hackettel (Genesis gitárosa) közös koncert felvétele, ITT olvashatsz bővebben róla. Május 9-én jön ki digitálisan, ITT mentheted el, hogy megjelenéskor értesítést kapj.
 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 06. 06.
A Cimbiózis Trió és a Concerto Budapest égisze alatt működö Ligeti Ensemble közös lemeze, a Responses to Ligeti megkapta a Citizen Jazz ÉLU. Az album kiadója a BMC.
2024. 05. 27.
„Az ’Üvegvilág’ című kislemezem az eddigi életem átfogója. Igyekeztem belecsempészni olyan elemeket, amelyek örök életemre elkísérnek..."
2024. 05. 27.
Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót június 9-én a Kobuci kertben.
2024. 05. 23.
A Fanfara Complexa moldvai csángó, román és cigány dallamokon alapuló, ritmusos tánczenét játszik. A balkáni hangulatú zene egy mára letűnni látszó falusi világ kissé eklektikus lakodalmi, báli hangulatát idézi.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink