Díjat kapott Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System

2024. 01. 18.

Díjat alapított a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (SZERZŐK), és három, régóta magas színvonalon alkotó művész munkáját ismerte el. Példakép kategóriában Dorozsmai Péter dobos, hangmérnök, producer, életmű kategóriában Horváth Attila dalszövegíró, míg újító kategóriában az Anima Sound System kapta a különleges beton plakettet. 

A Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete 250 tagot számlál, és sok ismert zenészt tud a soraiban. Az egyesület alapvető feladata alakulása, azaz 2007 óta a könnyűzenei szerzők általános érdekképviselete, tagjainak érdekvédelme és érdekérvényesítése.  A szervezet a közelmúltban díjat alapított azzal a céllal, hogy a magas színvonalú alkotó és előadó-művészeti tevékenységeket elismerje és ösztönözze.

- A díj nem közvetlenül egy adott év teljesítményét, hanem az alkotó szakmára kifejtett hatását értékeli - fogalmazott Bíró Zsolt, a SZERZŐK Egyesületének elnöke, aki a díjazottaknak otthonukat, alkotói terüket felkeresve adta át a különleges, vízcseppet és hullámokat ábrázoló beton plaketteket.

A példakép kategóriában az egyesület elnöksége nevezett meg három jelöltet, majd közülük szavazta meg a győztest a tagság. A legtöbb voksot Dorozsmai Péter zenész, producer, zeneszerző, hangmérnök, a Korál, és az East és az iLand zenekarok dobosa kapta.

- Nagyon megtisztelő a díj, köszönöm szépen – mondta el Dorozsmai Péter. - Édesanyám arra nevelt, hogy szorgalommal érjek el sikereket, és amiben tudom, segítsek másokat. Így cselekedtem eddig, és eztán is így fogok.

Az életmű díjat az egyesület elnöksége ítélte oda Horváth Attila dalszövegírónak, aki elmondatatlanul sok előadónak, köztük Balázs Fecónak, Charlie-nak, Cserháti Zsuzsának, Deák Bill Gyulának és Koncz Zsuzsának szerzett verseket. Az egyesület indoklása szerint Horváth Attila a hazai könnyűzenei palettán igazán maradandót alkotott, különösen nagy hatást váltott ki a szakmából és közönségükből.