Budapesti Fringe Fesztivál

2008. 03. 17.
A budapesti Fringe őrzi az Edinburgh-i Nemzetközi Fesztivál melléktermékeként 1947-ben létrejött peremfesztivál és saját 2006-ban honosított hagyományát: ezúttal is bárki jelentkezhetett.
A szabadság a Fringe legfőbb üzenete: a nézők számára az, hogy gátlások nélkül jöjjenek, menjenek, lelkesedjenek és kritizáljanak, az előadók számára meg az, hogy kötöttségektől függetlenül, akár a konvenciókra fittyet hányva tegyék közszemlére, mit gondolnak a világról és/vagy a művészetről.
Néhány érdekes adat arról, hogy mire számítson az, aki ellátogat a Budapest Fringe Fesztiválra március utolsó hétvégéjén:
A 323 fellépő társulatból 223 budapesti, 3 külföldi (London, Stuttgart, Zenta) és 97 vidéki (nagyobb városokból: Pécs, Szeged, Debrecen, Miskolc, és főleg Bp. környékéről);
Az összes társulat összlétszáma 2607 fő;
A 323 társulat összesen 224 órányi műsort ad (ha hozzávesszük a beállást és a bontást is, a Σ műsoridő 444,5 óra);
Összesen 16 színpadon zajlanak az események, ha mindegyik színpad egyszerre működik, a legkevesebb 10 színpad egy időben;
A Fringe első előadásai pénteken délben kezdődnek, az utolsók vasárnap éjfélkor;
Átlag 4 előadás kezdődik minden órában, és 6-8 koncert, előadás zajlik akkor éppen máshol.
És kik lépnek fel azok közül, akik a Dalok.hu-n is képviselik magukat?
Március 29-én Cimbaliband, a hamarosan az oldalunkra felkerülő Ki-látó tehetségkutató győztes Club Era, Karaván Familia, Beat Dis, Harcsa Veronika Quartet, Nulladik Változat.
Március 30-án Shannon.hu, Duende, Nils, Yellow Spots, Gerák Andrea.
Mi ott leszünk!
 
 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink