Az elengedés a perpētuum legújabb kislemezén

2024. 02. 04.

Alternatív pop korszerű zenei megoldásokkal, helyenként jazzes beütéssel. A profi fiatal zenészek otthon érzik magukat egyre több zenei területen.

Perpetuum még csak öt éves, de számos stílusváltozáson ment keresztül. Az ő esetükben az örökmozgó örökfejlődő is.
Két éve ezt írtuk róluk.
Azóta kiadtak egy magyar nyelvű kislemezt, idén egy angol nyelvű kislemezzel indítanak be, ami az elengedést boncolgatja. 
A 3 dalos kislemezen az elmúlás különböző fázisait mutatja be a zenekar. 
Az új anyag egy rockosabb arcát veti fel a zenekarnak, amiről azt mondják a jövőben ez egy meghatározó elem lesz a hangzásvilágukban.

Az énekesnő Girincsi Fruzsina így nyilatkozott a lemezről:

Ahogy telnek az évek és ahogy öregszem egyre nagyobb szerepet tölt be az életemben az elmúlás motívuma. Rájöttem arra, nagyon nehezen tudok embereket befogadni, majd elengedni az életemben. Az elengedés egy állandó trauma, ami mindig velem van és rettegek tőle. Ezt a rettegést csillapítottam az EP dalai megírásával, ami az elmúlás különböző fázisait mutatja be.
A Forget, Goodbye, What We Could Have Been a múltban gyökereznek, de a jövőbe néznek. Hogyan is tanulhatunk a múlt hibáiból? Hogy lehet nem rettegni az elmúlástól? Mindenkinek más válasza van erre a kérdésre, de az életünkben ezek az érzések elkerülhetetlenek. 

Az új kislemezt ITT tudod letölteni.

A perpētuum február 10-én mutatja be élőben a kislemezt a Fonóban, ahol Nunky Bay Starshippel közösen lépnek fel. 
 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 06. 06.
A Cimbiózis Trió és a Concerto Budapest égisze alatt működö Ligeti Ensemble közös lemeze, a Responses to Ligeti megkapta a Citizen Jazz ÉLU. Az album kiadója a BMC.
2024. 05. 27.
„Az ’Üvegvilág’ című kislemezem az eddigi életem átfogója. Igyekeztem belecsempészni olyan elemeket, amelyek örök életemre elkísérnek..."
2024. 05. 27.
Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót június 9-én a Kobuci kertben.
2024. 05. 23.
A Fanfara Complexa moldvai csángó, román és cigány dallamokon alapuló, ritmusos tánczenét játszik. A balkáni hangulatú zene egy mára letűnni látszó falusi világ kissé eklektikus lakodalmi, báli hangulatát idézi.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink